Min side Kundeservice Bli medlem

Håndverksforskning ved norske museer

"By og bygd" er Norsk Folkemuseums årbok. Siden den ble etablert i 1943, har målsettingen vært å utgi kulturhistoriske og museumsfaglige studier av høy faglig kvalitet. Samtidig skal det være rom for å presentere annet museumsarbeid på en tilgjengelig måte. Les mer

355,-

390,- Spar: 35,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

"By og bygd" er Norsk Folkemuseums årbok. Siden den ble etablert i 1943, har målsettingen vært å utgi kulturhistoriske og museumsfaglige studier av høy faglig kvalitet. Samtidig skal det være rom for å presentere annet museumsarbeid på en tilgjengelig måte. By og bygd er et samlingssted for forskning i og om de kulturhistoriske museene i Norge.
Tema for denne utgaven er håndverkerens blikk på byggeskikk og bygningsvern. To artikler tar for seg problematikk knyttet til mur og bruk av kalk som bindemiddel. To øvrige artikler nyanserer og nærleser bygningsbiografi ved å kombinere dendrokronologiske analyser med verktøyspor. Emner som takkonstruksjon i en barokk bygning og bevaring av funksjon i driftsbygninger er også behandlet. Beskrivelsene av slike prosesser bidrar til å utvikle teori og metode i forskningen på tradisjonshåndverk. Felles for alle artiklene er at både forvaltningshistorikken og vårt håndverkerblikk står sentralt.
Artiklene formidler håndverksforskning i prosess og utprøving gjennom et enestående prosjekt. Prosjektet HårF (bygningsvern, håndverk, forskning) er aksjonsforskning utført av håndverkere og bygningsantikvarer innenfor museumsnettverket for bygningsvern og tradisjonshåndverk.

Detaljer

Forlag
Museumsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål Nynorsk
Sider
267
ISBN
9788283051315
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Håndverksforskning ved norske museer
Format
27 x 22 cm
Serie
By og bygd 49

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Håndverksforskning ved norske museer:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv