Min side Kundeservice Bli medlem

Fra hagens spiskammer

Det spirer og gror i hager og på terrasser – vi har blitt mer opptatt av å dyrke egen mat og å utnytte det naturen byr på. Her er boka som tar deg gjennom hagens herligheter, fra planter du ikke visste at kunne spises, til gamle kjenninger blant bær, urter og grønnsaker. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Spis deg gjennom hagen! Ikke la rådyra spise opp tulipanene, sørg for at du sikrer deg noen blomster, du også. I tillegg til de vanlige frukt, bær og grønnsakene som vi vanligvis dyrker i potter og bed, er det en rekke planter i hagen som du kanskje ikke visste var spiselige. Å bla seg gjennom den nye boken til trekløveret Anne Mæhlum, Jim Hensley og Nina Dreyer Hensley, gir noen spennende og velsmakende overraskelser. Akkurat som trekløverets forrige bok Fra naturens spiskammer.

Velsmakende tulipaner
Visste du at blader fra hosta (bladliljer) er god mat? Boken presenterer den geniale oppskriften der bladene brukes til å rulle inn godsaker som skinke og salsa. Det ser lekkert ut, og gjestene dine vil garantert bli overrasket. Blomstene fra syrin kan for eksempel gi fristende saft og sirup som kan benyttes i videre matlaging. Tulipaner kan som sagt spises. Blomstens kronblader benyttes i desserter og salater og gir dessuten et ekstra innbydende preg på retten. Boken foreslår å bruke blomstene som «seng» for rå laks og agurkrelish med en fiffig saus til. Det ser slett ikke dumt ut.

Også velkjente matplanter
I matretter kan du bruke stemorsblomst, ringblomst, tagetes, gjøkesyre og en rekke andre vanlige planter man gjerne har kun for prydens skyld, men boka har også oppskrifter der ingrediensene er bær og grønnsaker som du kjenner som matplanter fra før. Altså finner du for eksempel fristende rosa smoothie av rips med banan og honning, nye spennende bruksområder for gressløken (ikke kun i eggerøre, altså), og at mynte kan brukes i litt av hvert, både i desserter og retter med ris.

Du finner 88 oppskrifter fordelt på ca. 50 planter fra hagen (og omegn), og det som kanskje er ekstra bra med denne boka, er originaliteten og den fristende og inspirerende presentasjonen av planter og matretter. En vakker bok å kose seg med på lune sommerkvelder sammen med et glass hjemmeprodusert hylleblomstsaft..

Medlemsvurdering:
Flotte bilder og mye inspirasjon og oppskrifter med ingredienser fra hagen.

Gro

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
304
ISBN
9788205499607
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
27 x 21 cm
Nr
8097887

Om forfatterene

JIM HENSLEY OG NINA DREYER HENSLEY
Sammen med Jim Hensley og Paul Løwe har Nina dreyer Hensley gitt ut et titalls moderne og spennende kokebøker. trioen har også hatt flere reportasjer og artikler på trykk i europeiske, asiatiske og australske tidsskrifter. Både Nina og Jim er fotografer, og de har fotostudio i Oslo.

ANNE MÆHLUM
Anne Mæhlum er art director med stor interesse for å bruke planter som omgir oss i matlaging. Hun dyrker, steller og sanker alt som kan spises av grønne vekster og oppfordrer alle til å bytte ut noen av de rene prydplantene med kortreist mat i krukker og bed.

Medlemsblad

 

Medlemmers vurdering

G
Gro – 06.02.2020

– Flotte bilder og mye inspirasjon og oppskrifter med ingredienser fra hagen.

L
Liz62 – 06.06.2019

– Huum, trengte jeg enda en hagebok?!- Jo da :), denne var nydelig, mye nytt og spennende, anbefales for så vel nybegynnere og hagefolk med erfaring.

T
Thea Irene Brox Rasmussen – 05.03.2019

– Inspirerende og mye ny kunnskap for meg. Veldig fornøyd.

J
Johanna Leidy Skogen Huth – 05.02.2019

– Hagens spiskammer-Den perfekte gave til ho mor!

A
Assi – 06.08.2018

– fine bilder og gode tips, inspirerer til mer dyrking i hagen.

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 21.08.2017

– Inspirerende plukk-selv-bok! Lag smekre småretter med nye friske smaker. Finn den beste maten i ditt eget nærmiljø og gled deg over for eksempel spiselige blomster som syrin, marianøkleblom og tusenfryd, eller de kjente og kjære – gulrøtter, epler, jordbær, kål, timian og dill. Til sammen får du 51 vekster og enda flere oppskrifter presentert, vakkert fotografert og enkelt forklart. Lekkert, vakkert, sunt og godt.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fra hagens spiskammer:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv