Min side Kundeservice Bli medlem

Fra naturens spiskammer

Går du bare forbi vekstene som presenteres i denne boken? Neste gang tar du dem med deg hjem og lager noe godt av dem. Denne boka er et lekkert og inspirerende bevis på at grøftekantene produserer gull! Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Fra naturens spiskammer er en særdeles lekker og inspirerende bok om spiselige planter og hva du kan bruke dem til. De fleste av de 50 sortene som presenteres, har du sikkert sett mange ganger, og antagelig gått forbi uten å tenke på at de kan plukkes og spises. Hvorfor ikke lære deg noen få arter som er veldig vanlige og tilgjengelige, putte dem i en pastaeller gryterett, og deretter utvide repertoaret? Denne boka gir deg enkle oppskrifter som funker.

Hva plukker du når?
Boka har en tabell som viser hva du plukker når og hvilke deler av planten som er interessant som mat. Veldig oversiktlig og praktisk. Du får en pekepinn på hva du skal være på utkikk etter fra tidlig vår til sen høst. Meldestokk har «sesong» fra juni til og med oktober, strutseving plukker du i april og mai. Av tabellen ser vi at sesongen for høsting av strutseving er kort, og du bruker kun de nye skuddene, altså når de er i ferd med å «rulle seg opp» av jorda. De kan brukes som en grønnsak og for eksempel erstatte asparges. Boka foreslår blant annet å bruke bregneskuddene i pastaretten spagetti carbonara. Ser ikke dumt ut. Og brennesle kan brukes til mer enn å lage suppe av. Boka foreslår å bruke forvellet brennesle i deigen når du lager hjemmelaget pasta.

Og endelig er det noen som skjønner at bær av krekling kan brukes til noe. Gjør som rypene, spis (eller drikk) disse bæra som er fulle av stoffer som skrotten har godt av. Saft av krekling er faktisk veldig godt og kan fryses ned. Og bærene er ofte å finne i store mengder og kan plukkes nesten helt fram til snøen kommer.

Alle planter presenteres utførlig, med navn på forvekslingsarter, og du får vite hvilke deler av planten du kan bruke. Deretter følger en eller flere enkle oppskrifter. Her er middagsretter, saft, kryddersmør, syltetøy, desserter ... og det frister.

Start med noen få
I boka presenteres 50 arter og over 70 oppskrifter. Det fins mange flere spiselige arter der ute, men forfatterne har valgt ut de mest tilgjengelige og anvendelige. Noen arter kan utgjøre store deler av et måltid, mens andre er mest egnet som spiselig pynt. Forfatterne Anne Mæhlum, Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley forslår å starte med noen få av dem og tester ut ulike retter. Tanken er at du skal kunne erstatte ingredienser i for eksempel salater, saft, syltetøy og middagsretter med viltvoksende alternativer. Etter hvert vil du få egne favoritter, og det blir helt vanlig å plukke ingredienser til en salat på veien hjem fra tur istedenfor å kjøpe dem.

 

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
304
ISBN
9788205491779
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Fra naturens spiskammer
Format
27 x 21 cm
Nr
8085625

Bla i boka

Medlemsblad

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fra naturens spiskammer:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv