– I cant really read all due to my limited norsk skills but it is a very beautiful and amazing book.
Fra naturens spiskammer
Anne Mæhlum Nina Dreyer Hensley Jim Hensley Nina Dreyer Hensley (Fotograf) Jim Hensley (Fotograf) Rolv Hjelmstad (Bidragsyter)
Ta med deg denne boken ut i naturen og smak på vårens vekster!
Dette er en inspirasjonsbok og en kokebok om å ta turen ut i naturen og nyte alt det naturen har å by av på ville vekster, bær og sopp.
Les mer
Logg inn for å se din bonus
Dette er en inspirasjonsbok og en kokebok om å ta turen ut i naturen og nyte alt det naturen har å by av på ville vekster, bær og sopp. Boken presenterer 54 spiselige ville vekster du finner her i landet. Den viser hvordan man kan bruke de ulike vekstene i en matrett, som krydder eller bare som garnityr. I boken er det artsbestemmende bilder av alle plantene (fotografert ovenfra på en lys eller mørk bakgrunn) og en introduksjonstekst til hver vekst, slik at den skal være enkel å finne (og ikke til å ta feil av). Boken har 89 oppskrifter.
Anne Mæhlum har jobbet som AD/designer og arbeider nå som matstylist. Hun har hele livet vært en aktiv sanker og en lidenskapelig hageeier.
Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley er to av våre fremste matfotografer, i tillegg er Nina en lidenskapelig hage- og blomsterfotograf.
Medlemsvurdering:
I cant really read all due to my limited norsk skills but it is a very beautiful and amazing book.Konika
Detaljer
- Forlag
- Gyldendal
- Innbinding
- Paperback
- Språk
- Norsk Bokmål
- Sider
- 304
- ISBN
- 9788205530317
- Utgave
- 2. utg.
- Utgivelsesår
- 2019
- Format
- 23 x 17 cm
Medlemmers vurdering
Skriv en vurdering
– Dette er julegave så har ikke sett på den.
– Informativ, enkel og nyttig bok med flotte bilder.
– Oversiktlig og spennende
– Fysisk miss: boka er for stiv og uhåndterlig. Ellers er den for så vidt grei. Men det er nesten ingen nye oppskrifter. De fleste har jeg i andre bøker og hefter. Og de jeg ikke har, kan jeg ikke lage fordi plantene ikke vokser her. Eks.: Skvallerkål og den planten som likner ormetegl (som er giftig). Løvetann er forresten svært god i fiskesuppe, det lærte jeg som barn av min mor ( jeg er nå 76 år og har laget mat med "ville urter" siden barndommen). Dette var nok ikke en god anmeldelse, men det var mitt førsteinntrykk. Jeg har mer anvendelige bøker i hylla. Denne blir nok bare stående.
– Mange gode og spennende oppskrifter
– Boken er et praktstykke i nydelig layout og foto. Mye inspirasjon å hente om bruk av "ugress" fra grøftekant og skog.
– Selv om jeg er veldig sløv selv, så mener jeg det er viktig at man lærer seg å utnytte det man har i naturen. Boken ble egentlig kjøpt som gave til broren min, men etter å ha tittet en del i den, er det mulig at jeg beholder den selv.
– En spennende og flott bok. Min svenske nabo har overtatt mitt eksemplar, da hun fikk ta en titt i denne
– En oversiktlig og innbydende bok med oversikt over vanlige spiselige planter i vårt norske landskap. Med oppskrifter med delikate fotos. Særlig viktig er det at det til alle plantene er opplysninger om mulige andre planter de kan forveksles med.
– etter første lille gjuennomsyn uten grundigere vurdering gir jeg fire stjerner
– Flott bok for alle som har stor hage med mye ugress! Jeg plukket sporenstreks gjeitrams og stekte til fisken, lagde løvetannsirup og syltet granskudd. Nydelig alt sammen. Velskrevet, informativ og med nydelige bilder. Boka anbefales!
– God bok
– Fra Naturens Spiskammer
– Veldig spennende bok, ser ut for å være masse go mat, Har ei datter som er veldig inntterisert i skogens "spiskammers" så hun har fått ei i gave, så nå blir det mat fra skogen :D
– Veldig grundig, informativ, bra oppsett, oversiktlig
– Vakker og praktisk bok. Har gitt den i gave til svoger som gleder seg til å lete opp vekster som kan benyttes i matlagingen.
– Den er nyttig og spennende med fine bilder. Plantene er lett å kjenne igjen fra bildene og derfor ingen fare for forvekslinger. Hva de kan brukes til er viktig og det er med.
– Fra naturens spisskammer
– Fra naturens spiskammer
– Nyttig og vakker