Meny
Fleire vestlandsvegar - Halvor Folgerø

Fleire vestlandsvegar

frå Trollstigen til Djevelens veranda

«Dette er skummel virkelighetslitteratur om folks hverdag langs fjorder, daler og fjell. Denne boken gir deg stor respekt for alle vestlandsbilister som kjørte med livet som innsats langs smale veier.»

, Bergens Tidende
Praktbok om dei mest berykta og berømte vegane i Noreg.

I 2021 gav NRK-journalist og «vestlandsekspert» Halvor Folgerø ut boka «Vestlandsvegar» om nokre av dei berykta og berømte vegane på Vestlandet. Les mer
Vår pris
393,-
Spar
56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 393,-
Spar: 56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Praktbok om dei mest berykta og berømte vegane i Noreg.

I 2021 gav NRK-journalist og «vestlandsekspert» Halvor Folgerø ut boka «Vestlandsvegar» om nokre av dei berykta og berømte vegane på Vestlandet. Boka blei ein stor suksess. Men Vestlandet er stort og historiene talrike og dramatiske. I «Fleire vestlandsvegar - Frå Trollstigen til Djevelens veranda» fortel Folgerø om fleire vegstrekk og tar oss med til kjende turistvegar som Sognefjellsvegen, Haukelifjell og vegknutepunktet Lærdal, men også meir ukjende som Austefjordvegen, Aursjøvegen og Dollarvegen. Vi møter nokre av dei som har brutale erfaringar frå livet på smale, svingete og farlege vegar. Frå den berykta rasstrekninga på gamle E69 ved Åndalsnes og sørover til den såkalla Djevelens veranda i Eigersund.

Boka er full av gode historier frå nær fortid då det var nødvendig å vera kreativ for å koma fram. Det handlar om bilmekanikaren som redda ferien då han fiksa ein sprokken bensintank med sterilansåpe, om trailersjåføren som blei ufrivillig jordfar på veg opp Hemsedalsfjellet, og om elefantane til Sirkus Arnardo som måtte leiast gjennom dei låge tunellane ved Saudafjorden. Sirkusarbeidarane måtte gå laus på tunelltaket med hakker og slegger for å få bilane gjennom.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Samlaget
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Nynorsk
Sider: 221
ISBN: 9788234009211
Utgave: 1. utg.
Format: 26 x 21 cm
Nr: 8211833
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger