Lagerrydding: Opptil 70% rabatt på bøker!
Min side Kundeservice Bli medlem

Krigens veger i Finnmark

Krigens veger i Finnmark handler om krigen, veger og Finnmark, og om hvordan vegene bandt folk og samfunn sammen. Vegvesenet var på denne tida involvert i det meste som foregikk i lokalsamfunnet. Ansatte fikk føle nøden på kroppen, samtidig som de organiserte nødsarbeid for andre. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Krigens veger i Finnmark handler om krigen, veger og Finnmark, og om hvordan vegene bandt folk og samfunn sammen. Vegvesenet var på denne tida involvert i det meste som foregikk i lokalsamfunnet. Ansatte fikk føle nøden på kroppen, samtidig som de organiserte nødsarbeid for andre. De kjente på trusselen om okkupasjon, samtidig som de bisto forsvaret både med sikkerhetsforanstaltninger og flere var med i direkte kamphandlinger. Samarbeidet med okkupasjonsmakten ble balansert på en knivsegg fordi de visste at deres innsats var viktig for befolkningen. Mange var involvert i illegalt arbeid. Vegvesenets historie i Finnmark under andre verdenskrig forteller mye av finnmarkingenes historie fra samme periode.

Bjarne Langseth er historiker og forfatter og har gitt ut en rekke faglitterære bøker. Langseth er født og oppvokst i Åndalsnes, men har bodd mange år i Finnmark.

Detaljer

Forlag
Orkana
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
303
ISBN
9788281044272
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
25 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Krigens veger i Finnmark:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Askefall

Stein Arne Nistad
Innbundet 
254,- 279,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv