Personlig trener og gruppeinstruktør

en coachende tilnærming

Hva kjennetegner en dyktig personlig trener eller gruppeinstruktør?

Hva innebærer en coachende tilnærming?

Hva skal til for å skape nye kunder - og holde på dem?

Hvordan legger du opp startsamtalen - og ikke minst gode, tilpassede og motiverende treningsøkter?

Hvordan kan du gå frem for å legge opp gruppetimer?

Hvordan kan du dele kompetanse og utvikle deg som trenerog instruktør?

Treningssenterbransjen er i sterk vekst, og kravene til personlige trenere og gruppeinstruktører er blitt stadig mer sammensatte og utfordrende, noe som blant annet gjenspeiles i økte krav til utdanning og kompetanse. Les mer

739,-
Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Hva kjennetegner en dyktig personlig trener eller gruppeinstruktør?

Hva innebærer en coachende tilnærming?

Hva skal til for å skape nye kunder - og holde på dem?

Hvordan legger du opp startsamtalen - og ikke minst gode, tilpassede og motiverende treningsøkter?

Hvordan kan du gå frem for å legge opp gruppetimer?

Hvordan kan du dele kompetanse og utvikle deg som trenerog instruktør?

Treningssenterbransjen er i sterk vekst, og kravene til personlige trenere og gruppeinstruktører er blitt stadig mer sammensatte og utfordrende, noe som blant annet gjenspeiles i økte krav til utdanning og kompetanse. Denne boka svarer på disse utfordringene ved å gi en bred innføring i temaer som for eksempel kommunikasjon, coaching, motivasjon og mental trening. Den baserer seg på både teori og forskning, og på konkrete erfaringer fra norske treningssentre. Den gir svar på spørsmålene over, og tar i tillegg for seg temaer som profesjonalitet, berøring og feedback, etiske retningslinjer og musikkbruk.

Dette er en grunnbok og en praktisk guide for både blivende og etablerte PT-er og gruppeinstruktører. Forfatterne har mange års arbeidserfaring med trening, prestasjonspsykologi, veiledning og coaching.

Utdypende stoff finnes her. Bla i boka her!

Frank Eirik Abrahamsen har doktorgrad i idrettspsykologi og jobber på Norges idrettshøgskole. Grunnen til at han har jobbet med blant annet mer enn 50 landslag over årene, og er en av Norges mest brukte forelesere på temaer om prestasjonspsykologi og trener-/lederutdanning, er hans sterke motivasjon for å utvikle mennesker og hjelpe dem å nå mål og drømmer. Forskningen hans og utgivelsen av artikler og bøker reflekterer denne interessen, slik som denne boken.

Atle Arntzen har over 23 års erfaring i treningsbransjen og bl.a. vært ansvarlig for PT-virksomheten i SATS i en årrekke, i tillegg til 13 års egenerfaring som PT. I dag jobber han som kommersiell direktør for STERK Helse & trening i Oslo, der et helhetlig fokus på helse og livsstil står sterkt. Han har utdanning fra Norges idrettshøgskole (fysisk aktivitet og helse) og Høgskolen i Oslo (allmennlærerutdanning). I tillegg har han coachingutdanning fra NLP Leadership (practitioner) og en rekke kurs innen kosthold og trening. Atle har sin idrettslige bakgrunn fra tennis, der han som senior har flere NMtitler fra lagtennis og en individuell NM-tittel utendørs i klassen juniorveteran (+35 år).

Rolf Haugen har arbeidet i 25 år innen avdelinger for idrett ved tre høyskoler. Han var ansatt i Norges idrettsforbund i fem år med ansvar for å utvikle nye leder- og trenerutdanninger for norsk idrett. Personlig trening har Rolf vært engasjert i siden 2007 som foreleser, sensor og de siste årene også som personlig trener i Nettbuss, der han nå er ansatt. Han har vært sentral i utviklingen av coaching som fag i Norge innen ledelse, utdanning og idrett. Rolf er serti sert coach og har coachet ledere, personlige trenere og instruktører i hele Sør-Norge. Rolf er forskningsmessig fokusert mot relasjonen kunde-utøver-trener. Han har skrevet bøker både om coaching og ledelse og personlig trening. Rolf er opptatt av tness og helseutvikling, og han har studert dette fagområdet både i Canada og Danmark. Hans idrettslige bakgrunn og erfaring kommer fra fotball, håndball, vektløfting og styrkeløft.

Eva Katrine Thomsen har en master i idrettspsykologi og coaching fra Norges idrettshøgskole med fordypning i gruppetrening, og hun er også utdannet personlig trener fra samme sted. Hun har over ti års erfaring fra treningsbransjen som gruppeinstruktør, kursholder, presentatør, foreleser og veileder. Eva Katrine er eier av og daglig leder av inspartum akademi, som jobber med å utdanne gruppeinstruktører innen treningsbransjen.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
342
ISBN
9788245023114
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Personlig trener og gruppeinstruktør
Format
26 x 21 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Personlig trener og gruppeinstruktør:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv