Meny
Medisinsk ultralyddiagnostikk - Svend Aakhus

Medisinsk ultralyddiagnostikk

klinisk basisbok

Svend Aakhus (Redaktør) ; Knut Brabrand (Redaktør) ; Håvard Dalen (Redaktør) ; Trygve Husebye (Redaktør) ; Debbie Maizels (Illustratør) ; Philip Wilson (Illustratør)

Ultralydteknologi har gjennomgått en rivende utvikling og er nå allment tilgjengelig i sykehus, allmennmedisin og ambulansetjeneste.
Se mange av figurene i boken som bevegelige videosnutter på gyldendal. Les mer
Vår pris
519,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 519,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Ultralydteknologi har gjennomgått en rivende utvikling og er nå allment tilgjengelig i sykehus, allmennmedisin og ambulansetjeneste.
Se mange av figurene i boken som bevegelige videosnutter på gyldendal.no/ultralyd

Teknologien anvendes ved undersøkelse av de fleste organer i kroppen som hjerte og kar, bukorganer, muskler, ledd og lunger, og når man skal undersøke fosterets tilstand. Ultralydapparater brukes i dag av leger, sykepleiere, radiografer og teknikere i tillegg til ambulansepersonell. Det har derfor oppstått et behov for en lærebok som gir en innføring i bruk av ultralyd i medisinsk undersøkelse og diagnostikk. Denne boken er laget med dette for øye og er den første i sitt slag på norsk.

Boken gir en praktisk innføring i medisinsk ultralyddiagnostikk, og det er lagt stor vekt på gode og representative bildeeksempler. Det gis en grundig innføring i hvordan man bruker et ultralydapparat, og mange praktiske tips for hvordan man skal få gode bildeopptak. Ultralyddiagnostikk ved hjertesykdommer (ekkokardiografi) har fått stor plass i boken. Den inneholder også kapitler om ultralydundersøkelse av aorta, av lunger og thorax, av abdomen og av pulsårer og vener. Et eget kapittel er viet undersøkelse av halspulsårene. I tillegg inngår kapitler om ultralyddiagnostikk ved noen viktige medisinske prosedyrer, som tapping av væske og nålpunksjon av kar. Til slutt er det et kapittel om hvordan ultralyddiagnostikk anvendes i forskjellige situasjoner i akuttmottak og på sengeposter og også utenfor sykehus.

Bokens målgruppe er leger ved medisinske avdelinger og anestesiavdelinger, turnuskandidater og medisinerstudenter. Den kan også være nyttig for fastleger, radiografer, sykepleiere, ambulansepersonell og teknikere med interesse for ultralyddiagnostikk.

Les anmeldelse av Medisinsk ultralyddiagnostikk i Tidsskriftet Den norske legeforening.

Les anmeldelse av Medisinsk ultralyddiagnostikk i Norsk radiografisk forening.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal akademisk
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 206
ISBN: 9788205490178
Utgave: 1. utg.
Format: 17 x 24 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger