Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Det flerspråklige mennesket

en grunnbok om skriftspråklæring

Det flerspråklige mennesket er et oppgjør med fokuset på det enspråklige mennesket i teori og praksis når det gjelder språk- og skriftlæring. I boken presenteres ny kunnskap om ulike barnegrupper som har det til felles at de har en tospråklig erfaring minoritetsspråklige, familietospråklige, utenlandsadopterte, og døve og sterkt tunghørte. Les mer

559,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Det flerspråklige mennesket er et oppgjør med fokuset på det enspråklige mennesket i teori og praksis når det gjelder språk- og skriftlæring. I boken presenteres ny kunnskap om ulike barnegrupper som har det til felles at de har en tospråklig erfaring minoritetsspråklige, familietospråklige, utenlandsadopterte, og døve og sterkt tunghørte. Boken argumenterer for at et sterkere fokus på det flerspråklige perspektivet i språkopplæringen vil gagne ikke bare barn og unge med en flerspråklig erfaring, men også majoritetsspråklige. En del av boken er viet konkrete eksempler fra barnehage og skole der man har lyktes i å ta ut potensialet som ligger i det å ha flere språk, og hvor alle barna profiterer på dette. Et interessant spørsmål er om det ikke også kan være hensiktsmessig å se på tale og skrift som en form for tospråklighet. Boken gir leseren praktiske og teoretiske verktøy for å arbeide med skriftspråkutvikling.
Åse Kari Hansen Wagner er dr.art. og førsteamanuensis ved Lesesenteret ved Universitetet i Stavanger. Hun er språk- og leseforsker med tospråklighet som ett av sine spesielle forskningsinteresser.
Per Henning Uppstad er fil.dr. og førsteamanuensis ved Lesesenteret ved Universitetet i Stavanger. Han er lese- og skriveforsker med spesielle interesser innenfor bl.a. teori om lesing og skriving og lese- og skriveprosessen.
Sven Strömqvist er fil.dr. og professor ved Universitetet i Lund og professor II ved Universitetet i Stavanger. Hans spesielle forskningsinteresser er blant annet barns språkutvikling og studier av skrive- og leseprosessen hos seende, døve og blinde.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
324
ISBN
9788245005967
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Originaltittel
Det flerspråklige mennesket
Format
24 x 22 cm
Serie
LNUs skriftserie 172

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det flerspråklige mennesket:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

#novelle

Karen Marie Kvåle Garthus
Paperback 
555,-
 

Dronen

Tor Arve Røssland
Innbundet 
272,- 299,-
 

Søstre

Mariangela Di Fiore
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv