Min side Kundeservice Bli medlem

Barn i utfordringer

systemtenkning og tidlig innsats i pedagogisk arbeid

Boka presenterer forskning og praksisnær kunnskap om hvordan man kan arbeide med saker som oppleves vanskelige. Med utgangspunkt i forskningsprosjektet «De utfordrende barna» viser forfatterne hvordan man, gjennom tidlig innsats og systemrettet arbeid, kan sette inn tiltak overfor barn som viser utagerende atferd, som trekker seg tilbake, oppleves dominerende eller strever med å forstå fordi de har en annen kulturell bakgrunn enn den norske. Les mer

439,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Boka presenterer forskning og praksisnær kunnskap om hvordan man kan arbeide med saker som oppleves vanskelige. Med utgangspunkt i forskningsprosjektet «De utfordrende barna» viser forfatterne hvordan man, gjennom tidlig innsats og systemrettet arbeid, kan sette inn tiltak overfor barn som viser utagerende atferd, som trekker seg tilbake, oppleves dominerende eller strever med å forstå fordi de har en annen kulturell bakgrunn enn den norske. Samarbeid mellom barnehage, skole, PPT, barnevern, helsetjenesten og hjemmet er svært viktig i dette arbeidet.
Barn i utfordringer tar for seg en rekke praksishistorier som alle belyses ved hjelp av teori og refleksjoner. I arbeidet med sakene er kollegabasert veiledning en viktig metode for å utvikle handlingskompetanse i praksis.
Bokas målgruppe er studenter som forbereder seg til arbeid i barnehage, skole, PPT og barnevern, kvalitative forskere, samt arbeidstakere på ulike nivåer som opplever utfordringer i sitt arbeid med barn.
Bokas redaktører er førsteamanuensis Hildegunn Fandrem og professor emeritus Otto Laurits Fuglestad. De andre bidragsyterne er førsteamanuensis Inger Kristine Løge, førsteamanuensis Pål Roland og førsteamanuensis Elsa Westergård, alle forskere ved Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning ved Universitetet i Stavanger.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
182
ISBN
9788245012422
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Barn i utfordringer
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Barn i utfordringer:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sirkel

Berit Follestad
Paperback 
299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv