Min side Kundeservice Bli medlem

Læreren som leder

perspektiver og praksis for kontaktlærer og faglærer

Denne boka vil både lærerstudenter og erfarne lærere ha stor nytte av! Her beskrives den komplekse lærerrollen på en oversiktlig måte som gir den ferske læreren oversikt. Samtidig klargjør boka gjennom sitt lederperspektiv nye og sentrale utfordringer både i faglærerrollen og den nye kontaktlærerrollen i et relasjonsperspektiv. Les mer

549,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Denne boka vil både lærerstudenter og erfarne lærere ha stor nytte av! Her beskrives den komplekse lærerrollen på en oversiktlig måte som gir den ferske læreren oversikt. Samtidig klargjør boka gjennom sitt lederperspektiv nye og sentrale utfordringer både i faglærerrollen og den nye kontaktlærerrollen i et relasjonsperspektiv.

Boka tar opp forskjeller på disiplin og lydighet, tydelighet og ensretting, informasjon og kunnskap, etikk og etikette, instrumentalisme og sensitiv praksis, nærhet og intensitet, selvfølelse og selvtillit, individualitet og individualisme, sensitivitet og registrering. Dette er noen av de begrepene en lærer må ha et bevisst forhold til i praksis for å kunne utøve godt lederskap.

Boka har gjennom sine mange små og store eksempler en tydelig praksisforankring som vil gi både gjenkjenning og retning for hverdagens mange små og store valg. Samspillet mellom lærer og elev handler om å reagere på hverandre der og da, og på den måten skape energi, pågangsmot, positiv selvfølelse og utfordringer dette samspillet gir grobunn for læring.

Geir O. Halland er universitetslektor ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), der han arbeider med pedagogiske utviklingsprogrammer for vitenskapelig ansatte og opplæring av læringsassistenter.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
228
ISBN
9788245002591
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2005
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

H
HS – 18.02.2008

– I tillegg til å legge til rette for læring, har læreren rollen som personal- og arbeidsleder. Samspill mellom mennesker står sentralt i å utvikle forståelse, menneskelighet og kompetanse. På en lettfattelig måte utdyper Halland hva dette samspillet dreier seg om. Han viser at det å være lærer også er å være leder. Lærere skal lede læreprosessen. Derfor må også læreren være bevisst en del sentrale lederoppgaver, det være seg å sette tydelige mål, motivere, organisere og planlegge, veilede og følge opp, utvikle en god kultur, og sikre kompetanseutvikling. Dette ligger selvsagt innbakt som en del av arbeidet og er noe læreren jobber med hele tiden. Men ved å kommunisere dette tydelig ut, vil lærerrollen få en tydeligere dimensjon. Det vil kunne øke lærerens anseelse. Jeg vil påstå at både lærere og ledere vil kunne hente inspirasjon og ideer fra denne boken. Lederperspektivet på lærerrollen er spennende og viktig. Dette burde for øvrig vært vektlagt i lærerutdanningen i større grad. All honnør til Halland for en inspirerende og interessant bok.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Læreren som leder:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Yrke

Ingvild Skjetne
Paperback 
679,-
 

Pilot

Ola Engelien
Paperback 
709,-
 

Fokus

Malin Dahle
Paperback 
889,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv