Min side Kundeservice Bli medlem

Skriv for livet!

Først når du skriver selv, forstår du hva det vil si å være en skriver.
Gymlæreren trener på fritida og kan demonstrere både dansetrinn og volleyballslag. Musikklæreren spiller instrumenter og åpner døra til musikkens verden for elevene. Les mer

449,-
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Først når du skriver selv, forstår du hva det vil si å være en skriver.
Gymlæreren trener på fritida og kan demonstrere både dansetrinn og volleyballslag. Musikklæreren spiller instrumenter og åpner døra til musikkens verden for elevene. Men skriver norsklæreren, og viser vi elevene hvorfor det er viktig å kunne skrive?
Boka utfordrer leseren til å tenke gjennom hva det vil si å være en skriver - ikke bare på skolen, men i livet. Hvordan kan lærere hjelpe elevene til å bli glade i å skrive? Hovedtanken er at tekster trenger flere mottakere enn læreren, og at gode tekster blir til over tid. Boka er tro mot nasjonal og internasjonal skriveforskning. Den er nyskapende og dynamisk, med en rekke skrivestartere som også finnes på Instagram og Facebook. Fagfornyelsens kjerneelementer og de tverrfaglige temaene er med hele veien.
Denne boka blir god hvis du bruker den aktivt og skriver i den selv. Den er lettfattelig og leservennlig, men gir også mange muligheter til å gå i dybden. Innholdet vil kunne påvirke lærerens praksis i en retning som styrker elevenes skrivekondis. Det er teori og praksis i skjønn forening.
Målgruppa er både ferske og garvede norsklærere som ønsker en vitamininnsprøytning med skrivedidaktikk og praktiske øvelser. Men i og med at alle lærere skal være skrivelærere, vil flere enn norsklærere kunne ha glede av boka. Lærerstudenter vil også ha nytte av å få et innblikk i vanlige skolehverdager med en rekke eksempeltekster fra elever og lærere. Ledere som forstår verdien av gode skriveferdigheter, vil kunne bruke boka til skoleutvikling. Forhåpentligvis blir leseren smittet av forfatterens skriveglede og innstendige ønske om at vi må skrive mye og ofte - både for oss selv og andre.
Merete Henden har vært norsk- og engelsklærer i ungdomsskolen og videregående skole i 20 år, og hun er lærerspesialist i skriving. Hun har videreutdanning innen literacy fra NTNU, Skrivesenteret og Norsk barnebokinstitutt. Hun har holdt en rekke skriveseminar, kurs, foredrag og nettverkssamlinger for lærere. Hun vant Kopinors pris for fabelaktig formidling i 2017.

Detaljer

Forlag
Landslaget for norskundervisning / Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
200
ISBN
9788245027921
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
24 x 17 cm
Serie
LNUs skriftserie

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skriv for livet!:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv