Min side Kundeservice Bli medlem

Lærerens verden

innføring i generell didaktikk

Lærerens verden er ei begynnerbok for lærerstudenter, studenter i pedagogikk og andre som vil sette seg inn i temaer om skole og opplæring. Boka gir en innføring i skolens historie, dens oppgave i samfunnet og dens etiske plattform, læreplaner, mål og kompetansemål for læring, arbeidsmåter og elevvurdering. Les mer

579,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Lærerens verden er ei begynnerbok for lærerstudenter, studenter i pedagogikk og andre som vil sette seg inn i temaer om skole og opplæring. Boka gir en innføring i skolens historie, dens oppgave i samfunnet og dens etiske plattform, læreplaner, mål og kompetansemål for læring, arbeidsmåter og elevvurdering. Boka omtaler også lærerrollen, sosialt læringsmiljø, skoleutvikling og skolen som organisasjon. Den er oppdatert på Læreplanverket for kunnskapsløftet 2020 (LK20).

Didaktikk er en disiplin som tradisjonelt setter betydningen av skolens kunnskapsinnhold i sentrum. Gjennom de siste skolereformene er de didaktiske prinsippene endret. Et siktemål for denne boka er å gi leserne forståelse for hvordan internasjonale perspektiver har påvirket norsk skole, og hvordan målstyring og evaluering har kommet i sentrum for den didaktiske tenkningen. I utviklingen av skolens praksis må lærerne bygge sin profesjonalitet på faglig kompetanse og på kunnskap om de overordnete perspektivene som skolen styres etter.

Gunn Imsen har lang erfaring som lærer i skolen, som lærerutdanner og som professor i pedagogikk ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim. Hennes forskning omfatter læring og motivasjon, likestilling, læringsmiljø, skolemiljø, styring og skoleutvikling. Hun har også skrevet Elevens verden. Innføring i pedagogisk psykologi og hva er PEDAGOGIKK.

Medlemsvurdering:
Lærerrollen har mange sider både i og utenfor klasserommet. Imsen viser at skolen og sammfunnet er gjensidig avhengig av hverandre og at læreren er en viktig samfunnsarbeier. Livet i klasserommet påvirkes av mange forhold både på skolenivå, på lokalt nivå og på nasjonalt nivå. Disse nivåene står i et gjensidighetsforhold til hverandre. Boken forteller både om lærerens, skolens og samfunnets roller og oppgaver, om læreplaner og læreplanarbeid, om organisering av læring og undervisning, om vurderng av elevenes læring og om lærerens vurdering av sin egen lærerpraksis. Det er ikke alltid samsvar mellom hvordan undervisningen bør være og hvordan den faktisk er. Nettopp dette normative og deskriptive perspektivet er sentralt for planlegging og tilrettelegging for tilpasset undervisning. Imsen klarer på en lettfattelig måte å gi et oversiktlig bilde av dette mangfoldet. Hun viser at lærerens verden er dynamisk og spennende.

HS

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
638
ISBN
9788215045382
Utgave
6. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

L
Lærerstudent – 21.08.2008

– I "Lærerens verden" tar forfatteren for seg læreren og lærerens rolle i klasserommet så vel som i samfunnet for øvrig. Boka gir en oversikt over hvilke utenomfaktorer som har innflytelse over livet i skolen, slik som myndigheter, lokalsamfunn og foreldre. Imsen skriver også om læreplaner og planlegging av undervisning, og hvordan lærerne på best måte kan vurdere elevenes og sitt eget arbeid i etterkant for å utvikle seg selv og undervisningen videre. Boka peker på mange nivåer og faktorer i skolehverdagen som man som lærer bør være oppmerksom på og ha et reflektert forhold til, og er et nyttig redskap for lærerstudenter som er på full fart ut i denne spennende hverdagen.

H
HS – 18.08.2007

– Lærerrollen har mange sider både i og utenfor klasserommet. Imsen viser at skolen og sammfunnet er gjensidig avhengig av hverandre og at læreren er en viktig samfunnsarbeier. Livet i klasserommet påvirkes av mange forhold både på skolenivå, på lokalt nivå og på nasjonalt nivå. Disse nivåene står i et gjensidighetsforhold til hverandre. Boken forteller både om lærerens, skolens og samfunnets roller og oppgaver, om læreplaner og læreplanarbeid, om organisering av læring og undervisning, om vurderng av elevenes læring og om lærerens vurdering av sin egen lærerpraksis. Det er ikke alltid samsvar mellom hvordan undervisningen bør være og hvordan den faktisk er. Nettopp dette normative og deskriptive perspektivet er sentralt for planlegging og tilrettelegging for tilpasset undervisning. Imsen klarer på en lettfattelig måte å gi et oversiktlig bilde av dette mangfoldet. Hun viser at lærerens verden er dynamisk og spennende.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lærerens verden:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Anna

Jostein Gaarder
Paperback 
199,-
 

2070

Bjørn H. Samset
Innbundet 
363,- 399,-

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
409,- 449,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv