Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Oppdraget

roman

«(...) «en enkel og samtidig åpen og ærlig bok om livet generelt og hvor flere eksistensielle spørsmål gjennomgås med en tydelig stemme.»»

Gjengangeren

I mai 1943 får en 20 år gammel motstandskvinne et svært viktig og risikabelt oppdrag: Å kjøre en flyktende motstandsmann til et sted hvor han kan gå over grensen til Sverige. Hun påtar seg spontant oppdraget, men bilen blir forfulgt. Les mer

299,-

329,- Spar: 30,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I mai 1943 får en 20 år gammel motstandskvinne et svært viktig og risikabelt oppdrag: Å kjøre en flyktende motstandsmann til et sted hvor han kan gå over grensen til Sverige. Hun påtar seg spontant oppdraget, men bilen blir forfulgt. Livene til kvinnen selv, passasjeren og mange ukjente mennesker står på spill. Oppdrageter en reflekterende og intens spenningsroman, der handlingen utspiller seg over kun noen timer.

Den unge motstandskvinnen er villig til å risikere sitt eget liv for å hjelpe fedrelandet og redde flyktningens liv. Iveren og ansvarsfølelsen for oppdraget øker når hun får vite at hundrevis av andre menneskers liv også kan stå på spill. Samtidig melder betenkelighetene seg - for hvorfor er det så viktig at flyktningen og ryggsekken hans kommer seg til Sverige? I en engasjert samtale mellom de to brytes sjåførens kristne idealisme mot passasjerens tidvis kyniske realisme. Mens bilen nærmer seg grensen, nærmer forfølgerne seg skuddhold. Den unge sjåføren finner seg fanget i et enveiskjørt kappløp hvor livene til henne selv, passasjeren og mange ukjente mennesker står på spill.

Hans Olav Lahlum går nye veier ved å drøfte universelle dilemmaer gjennom en skjønnlitterær fortelling fra den norske motstandskampen under andre verdenskrig.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
200
ISBN
9788202684396
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«(...) «en enkel og samtidig åpen og ærlig bok om livet generelt og hvor flere eksistensielle spørsmål gjennomgås med en tydelig stemme.»»

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Oppdraget:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
349,- 399,-

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv