Relasjoner, lek og læring på SFO

Relasjoner, lek og læring på SFO handler om sammenhengene mellom relasjonskvaliteten og leke- og læringsmiljøet på SFO. Relasjoner mellom barn og SFO-ansatte påvirker tilhørighet og trivsel i det sosiale fellesskapet og muligheten til å utvikle vennskap. Les mer

269,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Relasjoner, lek og læring på SFO handler om sammenhengene mellom relasjonskvaliteten og leke- og læringsmiljøet på SFO. Relasjoner mellom barn og SFO-ansatte påvirker tilhørighet og trivsel i det sosiale fellesskapet og muligheten til å utvikle vennskap. Trygge, autoritative voksne kan bidra til at alle barna på SFO opplever å høre til, bli anerkjent og få mulighet til å delta i lek og læring.

Forfatterne diskuterer de ulike aktivitetsområdene som fremheves i rammeplanen, opp mot lek som en sentral aktivitet for barns utvikling og læring, og viser med eksempler hvordan lek og lekpregede aktiviteter kan bidra til tilhørighet og trivsel, mestringsopplevelser og læring på SFO.

Gruppeledelse løftes frem for å beskrive hvordan personalet kan planlegge og tilrettelegge for variert lek og aktivitet. I tillegg vektlegges emosjonell støtte, struktur- og organiseringsstøtte samt utviklings- og læringsstøtte som viktige virkemidler i arbeidet med kontinuerlig og systematisk kvalitetsutvikling blant personalet.

Boka er skrevet for fagarbeidere, assistenter og ledere på SFO. Det faglige innholdet er også relevant for assistenter, lærere og ledere i skolen. Studenter på barnehage- og lærerutdanningene, PPT og øvrige aktører i barns oppvekstmiljø kan også ha stor nytte av å lese boka.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
136
ISBN
9788202687403
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Relasjoner, lek og læring på SFO
Format
21 x 15 cm
Serie
Inkluderende leke- og læringsmiljø

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Relasjoner, lek og læring på SFO:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv