Min side Kundeservice Bli medlem

Annette Kierulf og Caroline Kierulf

å skape en verden

Annette Kierulf (f. 1964) og Caroline Kierulf (f. 1968) har siden midten av 1990-tallet bidratt til å revitalisere tresnittet som et medium for kritisk refleksjon. Tresnittet var det første massemediet i Europa. Les mer

454,-

499,- Spar: 45,-

Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Annette Kierulf (f. 1964) og Caroline Kierulf (f. 1968) har siden midten av 1990-tallet bidratt til å revitalisere tresnittet som et medium for kritisk refleksjon. Tresnittet var det første massemediet i Europa. Det ble brukt til å spre nyheter og satire i form av flygeblad og plakater. Søstrene Kierulf låner fra denne upretensiøse siden ved tresnittet, sammen med referanser til dets mangfoldige historie som kunstmedium.
Landskapsmotiv er det dominerende i Annette Kierulfs kunst, og det har ledet henne til spørsmålet: «Hvordan kan en feministisk nylesning av landskapsmotivet ta form?» Caroline Kierulf har undersøkt forestillinger om kjønn med utgangspunkt i ukemagasinet Alle Kvinners Blad fra 1940- og 50-tallet. Hun har spurt seg: «Kan vi speile oss i ting fra fortiden slik at vi kan se vår egen virkelighet tydeligere?» Begge er opptatt av de mekanismene som former oss som mennesker, enten de er ideologiske, økonomiske eller kulturelle.
Boken Å skape en verden gis ut i forbindelse med en større utstilling med samme tittel på KODE Kunstmuseer og komponisthjem høsten 2022. Boken gir en fyldig presentasjon av de utstilte verkene og dokumenterer Kierulf-søstrenes tidligere fellesutstillinger. Kunstner Lotte Konow Lund og kunsthistorikerne Jorunn Veiteberg og Patricia Berman bidrar med lengre essay om de to kunstnerne og deres langvarige samarbeid.
Boken er utgitt med støtte fra Fritt ord.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål Norsk Nynorsk
Sider
250
ISBN
9788245043709
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
32 x 26 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Annette Kierulf og Caroline Kierulf:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv