Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Gazas barn

Det er ganske komplisert å skrive bok om et folk og et land du aldri har fått lov å besøke. Du er helt avhengig av skriftlige kilder og medforfattere. En av dem som benyttes her, er fra Gaza, andre har vært der i kortere eller lengre perioder eller har spesielle kunnskaper om temaet jeg vil forsøke å belyse: levekårene for barn i Gaza. Les mer

255,-

280,- Spar: 25,-

Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Det er ganske komplisert å skrive bok om et folk og et land du aldri har fått lov å besøke. Du er helt avhengig av skriftlige kilder og medforfattere. En av dem som benyttes her, er fra Gaza, andre har vært der i kortere eller lengre perioder eller har spesielle kunnskaper om temaet jeg vil forsøke å belyse: levekårene for barn i Gaza.
Denne boka tar ikke mål av seg til å være et fyllestgjørende og forklarende verk om denne krisen i Midtøsten, men er et resultat av en enkeltpersons kanskje vaklende kunnskaper, men store engasjement. Dette er godt støttet av gode venner som har bidratt fra sitt interesseområde. Les med et åpent sinn og tilgi meg for feil.
I 2020 planlegges en ny aksjon. Målet er å anløpe Gaza 31. mai. Det er tiårsdagen for det brutale overfallet på «Mavi Marmara», der ti mennesker ble brutalt slaktet av IDF. Denne gangen vil båten bare besøke havner i Middelhavet, målet er de store byene i de folkerike områdene. Vi seiler med disse viktige målene:

å utfordre og avslutte den ulovlige og umenneskelige israelske blokaden av Gaza
å gjenopprette barn og unges rettigheter i Gaza, for deres liv, deres sikkerhet og deres frihet til å kunne bevege seg fritt utenfor Gaza-stripen.

«Gazas barn fortjener de samme rettighetene som barn i alle andre land i verden», sier Ann Wright i FFC. «De er mer enn en million barn og utgjør mer enn halvparten av befolkningen i Gaza. De er blitt fratatt retten til en framtid på grunn av den ulovlige blokaden og de pågående militære angrepene fra Israel, under medvirkning av våre regjeringer.»
Det er enormt kostbart å kjøpe og drifte disse båtene som bare blir stjålet. Svenskene fikk etter lange rettsrunder tilbake penger for «Estelle», men siden har det ikke skjedd så mye på rettsfronten. Vi vurderer det slik at å engasjere dyre advokater i lange tider ikke er noe vi vil bruke så mye tid og ressurser på framover, selv om det skal innrømmes at en seier ove

Detaljer

Forlag
Forlaget Rødt!
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
192
ISBN
9788283490282
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Gazas barn
Format
22 x 15 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gazas barn:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Øyet

Sara T. Nøland
Innbundet 
345,- 379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv