Min side Kundeservice Bli medlem

Grå bier

«... en unik krigsroman sett gjennom en birøkters omsorgsfulle blikk.» «Grå bier er en svært leseverdig krigsroman flust med varme og menneskelighet.»

Mia Bull-Gundersen, BOK 365

Andrej Kurkov (f. 1961) regnes i dag som Ukrainas viktigste forfatter. Grå bier er tredje roman av Kurkov på norsk.

Grå bier er en fortelling om birøkteren Sergej Sergejitsj, som forsøker å leve mest mulig normalt i landsbyen der han har bodd hele sitt voksne liv. Les mer

375,-

429,- Spar: 54,-

Sendes innen 3 virkedager
Andrej Kurkov (f. 1961) regnes i dag som Ukrainas viktigste forfatter. Grå bier er tredje roman av Kurkov på norsk.

Grå bier er en fortelling om birøkteren Sergej Sergejitsj, som forsøker å leve mest mulig normalt i landsbyen der han har bodd hele sitt voksne liv. Problemet er at landsbyen ligger i den såkalte grå sonen, like ved frontlinjen der ukrainske soldater og russiskstøttede separatister skyter på hverandre uten stopp. Vi skal altså et par år tilbake i tid, hvor det er krig i Donbass, men Russland har ennå ikke starta sitt fullskala angrep på Ukraina.

All skytingen gjør at Sergej Sergejitsj ikke tør slippe biene sine løs i nabolaget. Så når våren kommer, og biene skal samle nektar, laster Sergej kubene på en tilhenger og begir seg av gårde. Han legger ut på en reise som introduserer leseren til kamuflasjekledde og sivile på begge sider av konflikten: regimetro, separatister, russiske okkupanter og Krim-tatater. Biene klarer seg bra og produserer honning; menneskene som Sergej Sergejitsj treffer på, står det verre til med.

De som har lest Døden og pingvinen og Venn av avdøde,vil kjenne igjen Andrej Kurkovs uforlignelige svarte humor og situasjonskomikk i denne boka. Men det er et annet alvor nå. Grå bier er en trist, men varm historie om kjærlighet, medmenneskelighet og om birøktingens kunst - som alle havner under press og må vike under krigens trusler.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
334
ISBN
9788202770631
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Seryje ptsjoly
Format
21 x 14 cm
Nr
8218196

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«... en unik krigsroman sett gjennom en birøkters omsorgsfulle blikk.» «Grå bier er en svært leseverdig krigsroman flust med varme og menneskelighet.»

Mia Bull-Gundersen, BOK 365

«Andrej Kurkov sparer ikke på kruttet når han tar leseren med på en følelsesladd reise gjennom i krigens Ukraina.» ««Grå bier» er en roman som vokser etter hvert som reisen tar oss lenger og lenger inn i konflikten mellom Ukraina og Russland.» «... etter hvert folder det seg ut et symbolmettet landskap, et rikt persongalleri og en rekke av forunderlige parabler.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«I Andrej Kurkovs lune roman blir en birøkters roadtrip gjennom Ukraina en påminnelse om krigens konsekvenser for dyr og planter.» «... for meg en betimelig påminnelse om krigens konsekvenser for dyr og planter»

Maria Birkeland Olerud, Vårt Land

«Denne gongen er det bier og stilen er mindre absurd, men det kurkovske skråblikket er i høgste grad til stades og gjer lesinga til, ja eg vil nesten seie «fest»» «Med slike perler byggjer han opp kostelege personportrett og episodar som gir leseopplevingar gylne som den finaste honning.» «Lesefest»

Marta Norheim, NRK.no

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Grå bier:

Etterliv

Abdulrazak Gurnah
Innbundet 
349,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Afrika

Tore Linné Eriksen
Innbundet 
454,- 499,-

Lolita

Vladimir Nabokov
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv