Meny
 

Kjøttfri mandag

; Matias Armand Jordal (Illustratør)

En kjøttfri dag i uka er godt for deg og miljøet. Her er 52 retter som får deg til å glemme at du trodde du skulle savne noe. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

«Jeg er over meg av begeistring for det som kan elskes frem av bønner, linser, poteter, søtpoteter, tomater, løk, hvitløk, krydder, alle typer grønnsaker, ost, gryn, pasta, bakverk, egg og et raust dryss med ekte matglede,» sier Maj-Britt Aagaard. For hun er flasket opp på kjøtt til alle måltider og trodde ikke selv hun kunne bli glad i kjøttfrie retter. Men så tok hun utfordringen på bloggen sin og oppdaget en verden av ingredienser og smaker som gjorde hverdagsmenyen mer variert i tillegg til de andre fordelene kjøttfrie dager gir, både for helsa og miljøet.

I Kjøttfri mandag får du 52 fristende retter som gir vann i munnen og rumling i magen, og som metter like godt som biff og poteter. Aagaard spøker med at hun har gått fra å være kjøtthue til å bli grønnskolling og resultatet er forbløffende.

SESONGGLEDE
Du kan glede deg til bakte småpoteter med asparges, røkelaks og rømme, grønn thai-curry, hvit pizza med asparges, timian og chèvre på
våren, pasta med aubergine, mozzarella og søritalienske smaker eller ostegratinert blomkål og brokkoli med hvitløkskrutonger og nøtter på sommeren. På høsten er blant annet linse-og grønnsakspai med potetmoslokk eller en varmende og velgjørende rød linsesuppe med tomat, paprika og mynte på menyen, mens det kan smake godt med bakt søtpotet med krydrede kikerter og dipp med mynte og koriander eller en dampende tacogryte med maisbrødtopping på vinteren. Og risengrynsgrøt med honning og mandeltopping må bare smakes!

Alle rettene er godt forklart og vakkert fotografert slik at du fint kan få det til hjemme på kjøkkenet.

 

Fakta

Om forfatteren

Maj-Britt Aagaard driver matbloggen Spiselandslaget, og har vunnet matlagningskonkurranser som Masterchef på TV3 og Skrallerne på Aftenposten-TV. Hun er utdannet litteraturviter, men jobber nå som matskribent, oppskriftsutvikler og matstylist. Hun bor i Gamlebyen i Oslo, men som halvt dansk finner hun også inspirasjon i Danmark, på slektsgården i Skjåk, på kysten av Italia – ja, i hele verden! Ingen matkultur går under hennes lidenskapelige radar.

Medlemsblad