Meny
 

Vegetarianeren

; Vivian Evelina Øverås (Oversetter)

«Min begeistring var stor for Han Kangs første roman på norsk, fjorårets 'Levende og døde'. 'Vegetarianeren' er om mulig enda bedre, og vil hjemsøke meg i lang tid fremover.»

, VG Terningkast 6
Med romanene Vegetarianeren og Levende og døde har Han Kang tatt verden med storm og satt Sør-Korea på det litterære kartet. Vegetarianeren vant Man Booker-prisen og ble kåret til en av de beste bøkene i 2016 av blant andre New York Times Book Review, Time, Wall Street Journal, Elle og The Economist. Les mer
Vår pris
179,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 179,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Med romanene Vegetarianeren og Levende og døde har Han Kang tatt verden med storm og satt Sør-Korea på det litterære kartet. Vegetarianeren vant Man Booker-prisen og ble kåret til en av de beste bøkene i 2016 av blant andre New York Times Book Review, Time, Wall Street Journal, Elle og The Economist. 

Vegetarianeren er en bok i tre deler, fortalt gjennom tre stemmer som skildrer en kvinnes transformasjon og ringvirkningene den får. Yeong-hye er helt alminnelig på alle vis, ifølge hennes mann, men etter en rekke groteske mareritt bestemmer hun seg for å bli vegetarianer - en ganske bemerkelsesverdig beslutning i Sør-Korea. Familiemedlemmene hennes reagerer sterkt på Yeong-hyes avvisning av kjøtt og etter hvert av stadig flere sosiale konvensjoner. Unntaket er svogeren hennes, som blir mer og mer fascinert av henne. 

Han Kang (f. 1970) er født i Gwangju i Sør-Korea, men flyttet til Seoul da hun var ti år. Hun studerte koreansk litteratur ved Yonsei University og underviser i skrivekunst ved Seoul Institute of the Arts. I 1993 debuterte Kang som forfatter. For bøkene sine har hun blant annet vunnet Yi Sang Literary Prize, Today's Young Artist Award, og the Korean Literature Novel Award. I april 2016 ble hun tildelt den internasjonale Man Booker-prisen for romanen Vegetarianeren. I 2018 er hun igjen nominert, for The White Book

 

Fakta

Anmeldelser

«Min begeistring var stor for Han Kangs første roman på norsk, fjorårets 'Levende og døde'. 'Vegetarianeren' er om mulig enda bedre, og vil hjemsøke meg i lang tid fremover.»

, VG Terningkast 6

«'Vegetarianeren' er en høyst urolig roman, hvis man kan si det – det er en roman man ikke blir ferdig med etter å ha lest den ut.»

, Fædrelandsvennen Terningkast 6

«Med sin tette miks av ømhet og uskyld, begjær og brutalitet, vakkert og voldelig, psykologiske spenninger, sosiale sperrer, eksistensielle spørsmål er 'Vegetarianeren' en virkelig elegant, sær, annerledes topproman å gruble videre over også etter at siste side er lest.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

«'Vegetarianeren' er en mørk og mangefasettert fortelling om makt og avmakt. Den viser på sparsomt og stillfarent vis hvordan en liten fraktur, et lite brudd på sosialt akseptert omgangsform, kan føre til fullstendig kollaps - for et ekteskap, en familie og et menneske.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Skremmende og fascinerende om begjær og frigjøring [...] 'Vegetarianeren' har uansett en krystallklar underlighet ved seg som er uanstrengt og forbundet med helt grunnleggende impulser av menneskelivet. Den anbefales på det varmeste - men er ingenting for skjøre sjeler.»

, Vårt Land