Min side Kundeservice Bli medlem

Politisk teori

utdrag fra Fengselsopptegnelsene

«Utgivelsen gir oss mulighet til å stifte nytt bekjentskap med en av 1900-tallets viktigste marxistiske tenkere. Og dessuten: utforske Gramscis relevans i dag.»

Jostein Jakobsen, salongen.no 19. juni 2021

Antonio Gramsci (1891-1937) regnes i dag som en av 1900-tallets viktigste politiske tenkere. Han er særlig kjent for tekstene han skrev i perioden 1929 til 1935, da han satt fengslet som opposisjonell til det fascistiske regimet i Italia. Les mer

299,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Antonio Gramsci (1891-1937) regnes i dag som en av 1900-tallets viktigste politiske tenkere. Han er særlig kjent for tekstene han skrev i perioden 1929 til 1935, da han satt fengslet som opposisjonell til det fascistiske regimet i Italia.

I dette utvalget fra Gramscis Fengselsopptegnelser presenteres noen av hans mest sentrale tekster om politisk teori, med særlig vekt på hans forståelse av begrepene stat, politisk samfunn, sivilsamfunn og hegemoni. I disse tekstene kommenterer Gramsci filosofihistorien, de intellektuelles rolle i samfunnet og Machiavellis statsvitenskapelige teorier.

Geir Lima har valgt ut og oversatt tekstene, og har også skrevet innledningen til denne utgaven. Helge Hiram Jensen har skrevet etterordet.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
143
ISBN
9788202699420
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Quaderni del carcere
Format
21 x 13 cm
Serie
Cappelens upopulære skrifter 78

Bla i boka

Anmeldelser

«Utgivelsen gir oss mulighet til å stifte nytt bekjentskap med en av 1900-tallets viktigste marxistiske tenkere. Og dessuten: utforske Gramscis relevans i dag.»

Jostein Jakobsen, salongen.no 19. juni 2021

«Det ufullendte i Gramscis tenkning åpner for produktiv bruk av begrepene og perspektivene hans, langt utover den konteksten de er skrevet i. Det betyr imidlertid også at disse begrepene ikke bare er lette å sammenlikne med, med også lette å redusere til eller å forveksle med beslektede teoritradisjoner. Dermed er det svært prisverdig at noen av Gramscis originaltekster nå har blitt tilgjengelige også på norsk, og i en oversettelse som for det meste framstår som svært stødig.»

Remi Nilsen, Agora 4/2022

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Politisk teori:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Rase

Jon Røyne Kyllingstad
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv