Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Lærebok i kulturminnerett

Kulturminnerett er læren om bruk av rettslige virkemidler i kulturminnevernet. Bruk av disse virkemidlene utløser en rekke plikter og rettigheter, både for private aktører og for offentlige organ. Lærebok i kulturminnerett er en gjennomgang av hvilke rettslige virkemidler som kan tas i bruk, og hvilken rettslig virkning dette har for kulturmiljøet og involverte parter. Les mer

549,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager
Kulturminnerett er læren om bruk av rettslige virkemidler i kulturminnevernet. Bruk av disse virkemidlene utløser en rekke plikter og rettigheter, både for private aktører og for offentlige organ. Lærebok i kulturminnerett er en gjennomgang av hvilke rettslige virkemidler som kan tas i bruk, og hvilken rettslig virkning dette har for kulturmiljøet og involverte parter. Det er særlig lagt vekt på å gi leseren en praktisk vinkling. Et eget kapittel er derfor viet forvaltningsrettslige spørsmål som særlig oppstår i saksbehandlingen av kulturminnevernsaker. Det er videre lagt vekt på å sette leseren bedre i stand til å løse rettslige spørsmål på egen hånd gjennom læren om juridisk metode. Boken er forsøkt lagt opp på en pedagogisk måte, uten å stille krav til juridiske forkunnskaper.
Boken er særlig beregnet på studier i kulturminnevern på bachelor- og masternivå, men vil også være nyttig som oppslagsverk for ansatte innenfor kulturminnesektoren, eller brukt i etterutdanning.
Michael Høiskar Kahn, førsteamanuensis i kulturminnerett ved NTNU, har i mange år jobbet som advokat innenfor kulturminnerett i Wedø Kahn advokatfirma, og tidligere som jurist hos Riksantikvaren. Høiskar Kahn jobber i dag i Trøndelag fylkeskommune som kulturminneadvokat med hovedansvar for etterlevelse av regler innenfor saksfeltet. Han har tidligere studert arkeologi.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
428
ISBN
9788245037623
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lærebok i kulturminnerett:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Loven

Inge Lorange Backer
Innbundet 
499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv