Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Fossekallen

Norges nasjonalfugl

Boka «Fossekallen - Norges nasjonalfugl» presenterer fossekallens biologi med utgangspunkt i norsk aktivitet og forskning på arten.
Både i Norge og resten av Skandinavia er det en liten, men entusiastisk gjeng ornitologer som arbeider med fossekallen. Les mer

305,-

335,- Spar: 30,-

Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Boka «Fossekallen - Norges nasjonalfugl» presenterer fossekallens biologi med utgangspunkt i norsk aktivitet og forskning på arten.
Både i Norge og resten av Skandinavia er det en liten, men entusiastisk gjeng ornitologer som arbeider med fossekallen. Det meste av materialet som presenteres er hentet fra Norge, men for å utfylle bildet, hentes også informasjon fra andre land, særlig Sverige og Storbritannia. Forfatteren kjenner fossekallen godt fra sin egen forskning, og har i boka samlet det meste av norsk fossekallkunnskap.

I 2013 var det 50 år siden fossekallen ble valgt til nasjonalfugl. Boka tar for seg valget til nasjonalfugl og bruken av nasjonalfuglen som symbol. De mange lokalnavnene og tradisjonsstoff om fuglen presenteres, likeså tidligere tiders beskrivelser. Dikt med og om fossekallen gjengis. Forfatteren tar opp utfordringer knyttet til arten, som forurensing og kraftverksutbygginger. Til sist har boka en avdeling om hekkekasser til fossekallen og felttips for den som ønsker å arbeide med arten.

Detaljer

Forlag
Novus
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
175
ISBN
9788270997664
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Fossekallen
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fossekallen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Oslo

G.T. Steigan
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv