Meny

Fuglenes fantastiske liv

; John Burgoyne (Illustratør) ; Rune R. Moen (Oversetter)

En revolusjon i vår forståelse av fuglenes evner (…) og også en bekreftelse på verdens forbausende mangfold.

,
Nedlatende uttrykk som «hønsehjerne» og «helt ko-ko» gjøres til skamme i "Fuglenes fantastiske liv". Bli kjent med fuglenes forbløffende egenskaper! Les mer
Vår pris
318,-
Spar
31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 16 bonuskroner!

Vår pris: 318,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 16 bonuskroner!

Om boka

Forfatteren reiser verden rundt og avslører oppsiktsvekkende og sjarmerende fakta om fuglene – skapninger vi mennesker kanskje er litt for raske til å dømme i blant. De har, som menneskene, en overraskende stor hjerne i forhold til størrelsen! Fugler lever i alle typer områder på jordkloden, og mennesker har fl ere biologiske fellestrekk med fugler enn vi kanskje tror. I Fuglenes fantastiske liv forteller hvert kapittel historier om fuglenes ekstraordinære evner eller ferdigheter – tekniske, sosiale, musikalske, kunstneriske og romlige. Du får også forbausende fakta om fantasi og tilpasning.

Fugler kan lure hverandre, manipulere, tvylytte og dele, erte og trøste. Visste du at nøttekråken kan gjemme opp til 30 000 frø på et stort område, forså å fi nne dem igjen fl ere måneder senere? Eller at spottefuglen kan lagre opptil 2000 forskjellige sanger i hjernen sin?

Jennifer Ackermann har nestet sammen et lekkert galleri av fugler med spesielle egenskaper, ispedd personlige anekdoter og det siste innen forskningen.

VISSTE DU AT ...
Sangfugler lærer sangene sine på samme måte som mennesket lærer språk?

En fugl har en bemerkelsesverdig evne til å bygge mentale kart og finne tilbake til eget territorium selv om de er fraktet langt vekk til ukjente trakter?

En flokk på 400 fugler kan snu i en annen retning på litt over et halvt sekund

Du kan lese om blant annet:

  • Fuglehjernen
  • Teknisk trolldom
  • Fuglenes sosiale intelligens
  • De vokale virtousene
  • Estetiske evner

og mye mer!

 

 

Fakta

Om forfatteren

JENNIFER ACKERMAN f. 1959) har skrevet om vitenskap, natur og biologi i snart tre tiår. Den prisbelønte forfatteren har gitt ut en rekke bøker og skriver for en rekke publikasjoner, blant annet National Geographic og The New York Times. Fuglenes fantastiske liv (The genius of birds) har fått en rekke utmerkelser, og er blant annet kåret til Best Science Book of 2016 av Science Friday, og Best book of the year av The Spectator og The National Post.