Guide til Norges fugleliv
«Fremragende veiviser. Vår fuglefauna»
Dette er boka for deg som er litt mer enn gjennomsnittlig interessert i fugler. Her har du nemlig et særdeles grundig verk som tar for seg landets beste fuglelokaliteter. Les mer
498,- Spar: 45,-
Logg inn for å se din bonus
Selv om målet med reisen er et jobbmøte, sørger forfatter Bjørn Olav Tveit alltid for å legge inn et besøk eller to til en lokalitet i nærheten der han kan se fugl. God planlegging og en høylytt vekkeklokke, gir god utnyttelse av morgentimene til det som er mest viktig. Med boka Guide til Norges fugleliv har han gått opp løypa for deg som vil vite hvor, når og hvordan du skal få flere kryss i fugleboka di. Den gode mannen har systematisk tatt for seg hele landet, stykkevis og delt, og gir deg alle nødvendige instrukser for å nå dine fuglemål. Så mens andre i familien sover, besøker grandtante eller stedets museum, stikker du av til nærmeste fuglelokalitet med en god kikkert under armen.
Perfekte reisemål for fugleelskere
Det er mange bra lokaliteter i Norge, og mange av dem er bynære. De kan kombineres med fottur i skog og mark, eller sommerens bilferie. Boka tar for seg landet fylkesvis og forteller deg om kjente og mindre kjente steder der det er forekomster av ulike arter. De kan oppholde seg her som standfugl, hekke eller «ta turen innom» på vei til andre mål. Bjørn Olav Tveit gir deg mengder med viktige og riktige detaljer. Dette er en herlig bok for entusiaster.
Er du for eksempel i Oslo og drømmer om å se svartrødstjert, bør du ta turen til industriområder mellom Akershus festning og Trefoldighetskirken, kan vi lese. En bynær fugl som nok ikke er så lett å finne, men ikke desto mindre er det spennende å gjøre et forsøk. Oslo og omkringliggende herligheter har faktisk mange gode hot spotter. Dra til Østensjøvannet (spennende arter av ender kan dukke opp under trekktidene), gå en tur på Bygdøy, se ender og vadere på Gressholmen, dra til Fornebu og se dverglo (med litt flaks) eller ta toget til Fetsund og Nordre Øyeren våtmarksområde. Kjent lokalitet for hekkende isfugl er Sandvikselva, og mange er dem som har tatt turen og fått fine bilder av den fargerike tassen.
Systematisk og oversiktlig
La oss si at du er i Møre og Romsdal og vil legge en god fugletitterplan. Boka har kartutsnitt og liste som gir deg en oversikt over hvilke steder som bør oppsøkes. Den kjente øya Runde er grundig beskrevet, også med eget kartutsnitt. Du får tips om tidspunkter, hvordan du lettest kommer deg dit og hvilke arter som kan observeres.
Vil du se storjo, er dette plassen. Jeg kan selv huske den tøffe storjoen som den fineste opplevelsen under tur på Runde. Denne spektakulære øya er en selvfølge, men det kan også være interessant å sjekke ut Grimstadvannet som har arter av våtmarksfugler og flere andre godt beskrevne steder. Boka beskriver ikke mindre enn 13 ulike lokaliteter i dette fylket, og du finner hele 30 i Trøndelag, for eksempel. Du kan jo ta turen dit etterpå.
Og det er mye å lese om lokaliteter og fuglene! Boka er et must for deg som erkjenner at du er fuglenerd. Guide til Norges fugleliv vil sannsynligvis legge sterke føringer for dine reisemål denne sommeren.
LES OM:
- Oslo og Viken
- Innlandet
- Vestfold og Telemark
- Agder
- Rogaland
- Vestland
- Møre og Romsdal
- Trøndelag
- Nordland
- Troms og Finnmark
- Svalbard
Detaljer
- Forlag
- Ørn forlag
- Innbinding
- Paperback
- Språk
- Bokmål
- Sider
- 479
- ISBN
- 9788293314042
- Utgave
- 2. utg.
- Utgivelsesår
- 2020
- Originaltittel
- Guide til Norges fugleliv
- Format
- 25 x 17 cm
- Nr
- 8165866
Medlemsblad
Om forfatteren
BJØRN OLAV TVEIT(f. 1970) fra Bærum har vært aktiv fuglekikker siden 1980 og reist landet rundt og besøkt alle de beste fuglelokalitetene. Foruten Guide til Norges fugleliv både på norsk og engelsk, har han skrevet boken Kikk og bruk - hvordan se på fugler samt en bok om fuglelivet på den magiske øya Utsira i Rogaland. Han jobber også som guide for turister som vil oppleve Norges rike fugleliv. Når han ikke kikker på fugler eller skriver bøker, spiller han gitar og jobber i Kulturdepartementet. I den rekkefølgen.
Utdrag
Anmeldelser
«Fremragende veiviser. Vår fuglefauna»