Meny

Den tause planeten

insektdøden - og hvordan vi kan avverge den

«Goulson er en fremragende forfatter. Det er frydefullt å lese hans smidige, lekende setninger med selvironisk islett, og professoren evner å forene det lidenskapelige med det vitenskapelige.»

, Dagbladet Terningkast 6
Insekter er små, men deres betydning for alt liv på jorden er enorm. Nå blir det stadig færre av dem - siden 1970 kan vi ha mistet over 75 prosent av verdens insekter. For hvert år har det blitt færre sommerfugler, færre humler - færre av nesten hele myriaden av små kryp. Les mer
Aktuell
Insekter
Lærerik
Vitenskap
Vår pris
218,-
Spar
31,-

Veil. pris: 249,-  (Paperback)
Leveringstid: Ventes til lager

Paperback
Paperback
Vår pris: 218,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 249,-  (Paperback)
Leveringstid: Ventes til lager

Insekter er små, men deres betydning for alt liv på jorden er enorm. Nå blir det stadig færre av dem - siden 1970 kan vi ha mistet over 75 prosent av verdens insekter. For hvert år har det blitt færre sommerfugler, færre humler - færre av nesten hele myriaden av små kryp. Vi nærmer oss en apokalypse. Hvis denne tilbakegangen fortsetter, vil det være skjebnesvangert for verden slik vi kjenner den.


Dave Goulson har vært fascinert av insekter hele livet, og er i dag en av verdens ledende forskere på feltet. I Den tause planeten formidler han all sin kunnskap og sitt lidenskapelige engasjement gjennom en kjærlighetserklæring til naturen og insekter - i form av en bok som både er en alarmklokke og et manifest for et grønnere og mer insektvennlig samfunn. For selv om tiden er i ferd med å løpe fra oss, er det ennå ikke for sent. De fleste artene er fremdeles ikke utryddet, og hvis vi gir dem litt bedre betingelser, kan bestandene vokse igjen. Vi må bare være oss å leve som om vi er en del av naturen, ikke noe utenfor den. Og første skritt på veien er å begynne å ta vare på insektene, disse små skapningene som får verden til å gå rundt.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Arne Dvergsdal, Dagbladet
Terningkast 5 Anna Serafima S. Kvam, Stavanger Aftenblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Forlaget Press
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788232805402
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Silent earth
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Goulson er en fremragende forfatter. Det er frydefullt å lese hans smidige, lekende setninger med selvironisk islett, og professoren evner å forene det lidenskapelige med det vitenskapelige.»

, Dagbladet Terningkast 6

«Min spådom er at denne boka kommer til å bli stående. Den er viktig, velskrevet, godt komponert – og dramatisk. Goulson får frem alvoret i situasjonen og vi drives fremover, side for side.»

, Vårt Land

«Vi har lært at bier og humler er avgjørende for pollineringen. Men i Dave Goulsons flotte «Den tause planeten» lærer vi at også andre insekter er helt avgjørende for oss. [ ... ] Først blir vi kjent med insektene, deretter forklares deres rolle i økosystemene, så kommer problembeskrivelsen, før Goulson gyver løs på løsningene som (hurra!) faktisk er innenfor rekkevidde. »

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5