Meny
Insekter i Norge - Anne Sverdrup-Thygeson

Insekter i Norge

; Åshild Hansejordet (Illustratør) ; Nina Marie Andersen (Illustratør)

Små kryp har stor betydning for naturen vår. Bli bedre kjent med de fantastiske små hjelperne som vi gjerne irriterer oss over, men som vi har mye å lære om!

Les mer
Håndbok
Insekter
Illustrert
Bestselgende forfatter
Vår pris
149,-
Spar
300,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 149,-
Spar: 300,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Nytt og rikt illustrert oppslagsverk

Små kryp har stor betydning for naturen vår. Bli bedre kjent med de fantastiske små hjelperne som vi gjerne irriterer oss over, men som vi har mye å lære om!

«Har du først fått øynene opp for insektenes verden av virrende vinger, har du funnet deg en glede for livet. Derfor har jeg skrevet denne boka: Jeg vil at du skal se de seksbeinte rundt oss, hilse dem som kjente, fryde deg over mangfoldet og aller helst få lyst til å engasjere deg – for én eller flere av våre nitten tusen norske insektarter,» skriver Norges fremste insektsformidler og -forsker, Anne Sverdrup-Thygeson. Med sin kunnskap og entusiasme inviterer hun inn i et fascinerende felt vi alle kan trenge å kunne mer om.

Hva er et insekt?
Aller først forklarer Thygeson hva et insekt egentlig er, hva som skiller dem fra andre småkryp. Det enkleste, sier hun, er å starte med å telle antall bein, for i all hovedsak har voksne insekter seks bein. Iallfall ikke flere. Så vi som trodde edderkopper var insekter, har allerede lært noe nytt (de har åtte bein).

For et mangfold!
Det er cirka 19 700 norske insektarter i Norge, og de er inndelt i 23 ordener, som har gitt kapittelinndelingen i boka. Du kan slå opp på insektordener som sommerfugler og biller. Der finner du beskrivelser og bilder som hjelper deg å kjenne igjen norske insekter, og som lærer deg litt om hvor de lever og hvordan det går med dem.

Vi kan ikke leve uten
Siden mer enn annenhver art på kloden vår er et insekt og vi mennesker er helt avhengig av dem for å leve, er det viktig med mer kunnskap og bevissthet om disse gode hjelperne våre. I Norge utgjør insektene alene hele 44 prosent av alle norske dyrearter. Vi leser stadig oftere om hvordan insektbestander er i fare, og at det er uante konsekvenser hvis de forsvinner helt.

På tide å bli kjent
Boka er rikt illustrert med både fotografier og illustrasjoner. Og selv om ikke alle insektene i boka er fargerike å se på, kan forfatteren love at de alle er fascinerende skapninger når vi først tar oss tid til å bli kjent med dem. 

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Kagge
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 260
ISBN: 9788252592412
Utgave: 1. utg.
Format: 25 x 18 cm
Nr: 8187134
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

>

ANNE SVERDRUP-THYGESON (f. 1966) er Norges mest profilerte og entusiastiske formidler av kunnskap om insekter. Hun har skrevet bøkene Insektenes planet, Insektenes hemmeligheter (barnebok) og På naturens skuldre, som alle har nådd tusenvis av lesere både i Norge og utlandet. Hun holder foredrag, skriver avis- og magasinartikler og opptrer jevnlig i radio. Til daglig er hun professor ved NMBU, Ås.