Min side Kundeservice Bli medlem

Norske pattedyr

Norsk natur har nærmere 90 pattedyrarter. Dette nye storverket forteller utførlig om dem, og er en praktfull bok for hele familien samt en flott gavebok. Les mer

362,-

398,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Hvem er den eneste arten som har mose på menyen? Jo, skoglemenet. Og visste du at bjørkemusa er den eneste av gnagerne som går i dvale om vinteren? At isbjørnen kan spise 50 sel i året og at spissmusa har så høy forbrenning at den må spise hele tiden? Dette nye bokverket presenterer alt du vil vite om pattedyra i Norge, inkludert nyheter innenfor forskning samt myter og overtro.


Boka er laget av Tom Schandy og Pål Hermansen – og disse to borger også for gode bilder. Her er små mus så søte at du smelter, bjørner så staselige at du imponeres og mår så sky at du ikke skjønner hvordan du noen gang skal få sett en av dem. Dette er boka om norsk fauna med pels pluss hvalene, og til sammen teller de ca. 90 arter. Dette er dyra vi gjerne mener noe om, og ser vi dem er det en opplevelse, om det så bare er spor i snøen.


Fra små mus til digre sjøpattedyr
Blant de rareste er flaggermusene, syns jeg. De er de eneste pattedyra som kan fly, og ett eksemplar kan spise 1000 mygg i løpet av en natt. Altså er disse insekteterne avhengig av at det fins nok insekter, og dermed sårbare. Mange grupper av insekter har opplevd en sterk nedgang. Det fins 13 arter av flaggermus i Norge, men bare noen få av disse artene kan vi kalle vanlige eller utbredt, som for eksempel nordflaggermusa.


Mange som lever av fiske langs kysten mener selene har skylden for at fiskebestandene, som for eksempel torsk, er kraftig reduserte. Dette tilbakevises i boka. Selen har holdt til langs kysten lenge før oss mennesker, og har aldri vært trussel for fiskebestanden. Sjøpattedyra har for øvrig vært livsviktige for våre forgjengere da isen trakk seg tilbake, og i boka kan vi lese om sjøpattedyr i en historisk sammenheng. Det mest spektakulære sjøpattedyret er kanskje hvalrossen, som man bare må føle godhet for. Den har ikke før kommet seg etter nær utryddelse på grunn av nedslakting rundt Svalbard på femtitallet, før den er truet av klimaendringer. Tiden bruker de til å skaffe seg mat på bunnen eller hvile i store flokker. Man kan jo tenke seg eimen rundt en slik flokk. Ifølge forfatterne bedrives det mye rap og promp på isen. Boka forteller om steinkobbe, storkobbe, ringsel, grønlandssel og klappmyssen med sine utrolige egenskaper for lange og dype dykk.


Familiebok som har alt
Norske pattedyr er en bok du vil ta fram igjen og igjen, og den passer utmerket som en familiebok, også for de yngste. Ikke minst takket være alle de vakre bildene. De taler til hjertet!


Bla deg gjennom, studer bildene og ta imot massevis med kunnskap. Ikke minst er det mye interessant og viktig stoff om trusler de ulike artene er utsatt for, for forfatterne er, ikke uventet, talsmenn for et størst mulig artsmangfold i naturen. Norske pattedyr er den perfekte gavebok til deg selv og andre.


Les om disse dyregruppene • Hjortedyr

 • Slirehorndyr

 • Hundedyr

 • Bjørner

 • Mårdyr

 • Kattedyr

 • Haredyr

 • Gnagere

 • Flaggermus

 • Insektetere

 • Seler

 • Hvaler


 

Medlemsvurdering:
Flotte bilder. Meget gode fagtekster om levevis, utbredelse, om trusler, myter og overtro. Oppdatert med det siste innen forskningen av dyrearter

Jon Olav Tholo

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Tom & Tom
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
256
ISBN
9788292916261
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
28 x 23 cm
Nr
8153604

Medlemsblad

Om forfatterne

NORSKE PATTEDYR er et samarbeidsprosjekt mellom Tom Schandy og Pål Hermansen, to av Norges mest profilerte og internasjonalt premierte naturfotografer og naturbokforfattere. Nå har de slått sammen sine 80 år med felterfaring og lagd ei felles pattedyrbok. De borger også for at denne boka er en unik bildeskatt! Tom Schandy er utdannet biolog med hovedfagsoppgave i ornitologi.

Utdrag

Medlemmers vurdering

H
Helge Michelsen – 09.02.2020

– Fire stjerner

J
Jon Olav Tholo – 05.02.2020

– Flotte bilder. Meget gode fagtekster om levevis, utbredelse, om trusler, myter og overtro. Oppdatert med det siste innen forskningen av dyrearter

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norske pattedyr:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Klompelompe
Ny!

Klompelompe

Hanne Andreassen Hjelmås
Innbundet 
375,- 429,-
 

Logg inn

Handlekurv