Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Dyr, mennesker, myter og makt

et langt og mangfoldig samliv

Dyr er gjengangere i mytologi, skapelsesberetninger og religion. Dyr, mennesker, myter og makt handler om hvordan og hvorfor dyr har bidratt til å skape kultur, og fått en viktig rolle som psykososiale og følelsesskapende elementer. Les mer

429,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Dyr er gjengangere i mytologi, skapelsesberetninger og religion. Dyr, mennesker, myter og makt handler om hvordan og hvorfor dyr har bidratt til å skape kultur, og fått en viktig rolle som psykososiale og følelsesskapende elementer. Kulturhistorikere på 1800- og 1900-tallet samlet opplysninger om hvordan dyr var og har vært knyttet til overtro, trolldomskunst og folkemedisin. Dette gir innblikk i hva tidligere generasjoner la merke til hos våre medskapninger og hvilken makt de i realiteten hadde over oss.

Dette er en bok om hvordan dyr har vært med på å forme vår kultur og levemåte. Behovet for å forklare det uforklarlige har alltid stått sterkt. Dyr ble derfor utgangspunkt for fantasier om monstre, vesener fra verdensrommet og trolldom, der noen arter var forheksede skapninger og i stand til å skifte ham fra dyr til menneske og omvendt. Boken utdyper også noen dagsaktuelle temaer. Dyr er fremdeles en avgjørende protein.kilde for milliarder av mennesker. Jo flere mennesker det er, desto viktigere blir dyrene, og desto større makt får de over oss!

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
221
ISBN
9788256026920
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
26 x 20 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dyr, mennesker, myter og makt:

Gråbein

Tor Åge Bringsværd
Innbundet 
409,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Hegel
Ny!

Hegel

Sigurd Hverven
Innbundet 
399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv