Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Dyrenes indre liv

kjærlighet, sorg, omtanke

«(...) dyr har et følelsesliv, et finstemt følelsesliv som kommer til fram på deres spesielle måte. Respekterer vi mennesker dette, vil vi oppleve noe flott: At dyrene får tillit til oss, at de kommer nærmere, bli mer «menneskevennlige» og at de viser oss det i seg og av seg som vi fortjener å få se. Så varsom er ofte dyrenes verden. Boken «Dyrenes indre liv» hjelper oss til å forstå dette. Les - og lær!»

Jørn-Kr. Jørgensen, Litteraturavisen Bokstaver.no

Interessant og lærerikt om intelligens og følelser hos både ville og tamme dyr. Bli bedre kjent med dyra rundt deg! Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Kan dyr oppleve en følelse av å ha det morsomt? Har de medfølelse? Og hvilke følelser har de for hverandre eller for eierne deres? I Dyrenes indre liv får du et fascinerende innblikk i dyrenes ukjente følelsesverden.

Haner som lyver for hønene sine, omsorgsfulle ekorn, lojale og kjærlige ravner, medfølende skogmus og sørgende rådyr – er det ikke bare mennesker som har disse følelsene? Gjennom forskjellige historier gir Wohlleben oss eksempler på hvordan også dyr har sin egen personlighet og karakter. Som hos oss er den utviklet som et resultat av både arv og miljø, og i Wohllebens historier kan dyrene oppvise både mot, humor, taktikk, medfølelse, kjærlighet, sorg, skyldfølelse og skam, og opptre bedragersk! Ja, han skriver til og med at dyremødrene navngir barna sine, og at særlig ravner bruker slike spesielle «identitetsrop» og kan kjenne hverandre igjen på stemmen også etter flere år.

Wohlleben tar igjen utgangspunkt i forskningsrapporter og vitenskapelige artikler, som han så krydrer med egenopplevde anekdoter fra dyrelivet i skogen og fra gården han bor på i egenskap av skogforvalter.

Medlemsvurdering:
Jeg har ikke lest boka selv, men ga den bort i gave. Han som fikk boka av meg liker bøker om dyr og natur og han elsker denne boka. Han leser den så sakte han klarer for at den skal vare lenge. Det samme gjelder "Trærnes hemmelige liv" av samme forfatter. Han likte den boka også veldig godt.

Bente Aune

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
248
ISBN
9788202532505
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Das Seelenleben der Tiere
Format
21 x 14 cm
Nr
8096813

Om forfatteren

Peter Wohlleben (f. 1964) arbeider som skogforvalter i Tyskland, og har tidligere utgitt en rekke artikler om sitt virke. Han er forfatter av boken Trærnes hemmelige liv som er blitt en stor salgssuksess i flere land.

Medlemsblad

 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«(...) dyr har et følelsesliv, et finstemt følelsesliv som kommer til fram på deres spesielle måte. Respekterer vi mennesker dette, vil vi oppleve noe flott: At dyrene får tillit til oss, at de kommer nærmere, bli mer «menneskevennlige» og at de viser oss det i seg og av seg som vi fortjener å få se. Så varsom er ofte dyrenes verden. Boken «Dyrenes indre liv» hjelper oss til å forstå dette. Les - og lær!»

Jørn-Kr. Jørgensen, Litteraturavisen Bokstaver.no

«Pensum for vitebegjærlige (...) Ved hjelp av interessante anekdoter og eksempler viser han på en underholdende måte at vi kanskje burde tenke oss om en eller tre ganger til før vi trekker skråsikre slutninger om hva organismer med andre nervesystemer enn oss faktisk er i stand til. Uansett hva du måtte ende opp med å mene, er boka fornøyelig lesning, med sine mange artige fakta om dyr, fugl, fisk og ... sopper ... for den nysgjerrige.»

Anne Lene Johnsen, Helsemagasinet nr. 4/2017

Medlemmers vurdering

O
Oda – 12.11.2019

– Kunne tenkt meg å lese denne selv, men det blir nok julegave 😃 eneste jeg har å utsette på den er at den kom med noen merker på bindet, selv om at den var godt pakket - antakelig påført i frakt prosessen.

B
Bente Aune – 22.10.2018

– Jeg har ikke lest boka selv, men ga den bort i gave. Han som fikk boka av meg liker bøker om dyr og natur og han elsker denne boka. Han leser den så sakte han klarer for at den skal vare lenge. Det samme gjelder "Trærnes hemmelige liv" av samme forfatter. Han likte den boka også veldig godt.

H
Håvard Skjelde Brekke – 13.11.2017

– Denne boken vil eg gjerne ha!!

M
Marit Østerbø – 24.05.2017

– Underholdende og opplysende

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 13.03.2017

– Spennende fakta og dyrehistorier for alle natur- og dyreelskere. Dyrene har et velutviklet følelsesregister, akkurat som oss. Her får du høre om mot, humor, taktikk, medfølelse, kjærlighet, sorg, skyldfølelse og skam i dyreverdenen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dyrenes indre liv:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sulten

Jan Ivar Nykvist
Innbundet 
299,- 549,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv