Min side Kundeservice Bli medlem

Dyrespor

og andre tegn etter dyr

Bli godt kjent med over femti norske dyrearter og lær deg hva slags spor de etterlater: fotavtrykk, beitespor, eggeskall, fjær, gulpeboller ... Å ferdes ute i naturen blir mye mer spennende når du kan lese sporene!

Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Ingen vet hvor haren hopper, sies det, men det er jo bare å følge sporene … Forfatteren Arnodd Håpnes er opptatt av hva spor og sportegn kan fortelle oss om dyrelivet. Han glemmer aldri den desemberdagen da han kom over spor fra tre gauper. En mor med to unger kunne følges et godt stykke. De hadde beveget seg raskt og effektivt - lange spor som tydet på sprang, avslørte at dyra var på jakt. Blod i snøen og pelsdotter fra en hare, var beviset. Spor kan faktisk fortelle spennende historier!

Denne boka om spor og sportegn er uunnværlig hvis du syns det er spennende å lære mer om dyrelivet. Og du kan jo også lære av dyra! Greier du å følge et revespor, blir du nesten selv som en rev. Du kan i hvert fall lære mye om hvordan bevege seg smart i terrenget!

Hvem har spist på kongla?
Er det noe vi ofte finner, så er det kongler med gnagespor fra mus eller ekorn. Men kan du se at en grankorsnebb har vært på ferde? Den splitter nemlig skjellene på grankonglene og tar ut frøene. Skjellene blir sittende igjen. Fint er det også at boka viser eksempler på egg fra ulike fugler, samt karakteristiske fjær. Ser du forskjell på avføring fra flaggermus og mus? Kan være nyttig å kunne, og boka viser eksempler.

Men det er om vinteren vi er mest opptatt av å studere spor. Er det klover eller labber i snøen? Hvordan har dyret beveget seg i terrenget? Hvor store er sporene? Ta bilde av spor sammen med noe som angir størrelsen. Det er nemlig ikke så lett å avgjøre om det er en rev, hund eller en ulv … Et harespor som er litt gammelt og utflytende kan se ut som noe helt annet. Da er denne boka et must både på hytta og hjemme.

Kunnskap inspirerer til nye naturopplevelser
Boka Dyrespor og andre tegn etter dyr kan brukes av alle som vil lære mer om dyrelivet i Norge. Den er for voksne, men kan også brukes i undervisning av barn og unge. Den inspirerer til å legge merke til naturen på en annen måte, bli mer observant. Det er nok å oppdage hvis man bare følger med – stier og tråkk, gulpeboller, avføring, beinrester, hi og reir, fjær og eggeskall. Noen ganger kan man ane lukten av et dyr ... Det er ikke sikkert at du ser det, men dyret ser garantert deg! Boka har fyldige tekster om de ulike artene, du kan lese om utseende, levevis og utbredelse. Noen fremmede arter er også med, som villsvin og bisam. Dyrespor og andre tegn etter dyr er boka den naturinteresserte familien vil ha glede av hele året.

LES OM:

 • Spor – dyras signaturer
 • Sportegn
 • Ferskt eller gammelt spor?
 • Når på året kan du finne spor?
 • Hvordan spore?
 • Fremmede arter
 • Arter med klover
 • Arter med labber
 • Haredyr, gnagere og piggsvin
 • Smågnagere
 • Spissmus
 • Flaggermus
 • Fugler
 • Amfibier og krypdyr
 • Insekter og andre virvelløse dyr
 • Andre sportegn

 

Detaljer

Forlag
J.M. Stenersens forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
199
ISBN
9788272017032
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Dyrespor
Format
25 x 18 cm
Nr
8189412

Medlemsblad

Om forfatteren

ARNODD HÅPNES er utdannet biolog og jobber som fagansvarlig for naturmangfold i Naturvernforbundet. Han har hatt nasjonale og internasjonale oppgaver knyttet til skogpolitikk, har vært medforfatter på læreverk i biologi og skrevet håndbøker og populærvitenskapelige artikler om trær og natur.

Utdrag

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dyrespor:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Reven

Andreas Tjernshaugen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 
Norge
3 for 2

Norge

Reidar Müller
Innbundet 
249,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv