Jeg er dyret

fortellinger om norsk natur

«Norge er grønt. Fuglekvitter overalt. Summende humler og duggfriske markblomster. Men er dette Norge, eller er det en falsk kulisse?»

Les mer

299,-

499,- Spar: 200,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Lesesommer - faktabøker fra 79,- Velg flere her

Bente

Skrevet av: Bente, Redaktør

«Norge er grønt. Fuglekvitter overalt. Summende humler og duggfriske markblomster. Men er dette Norge, eller er det en falsk kulisse?»

Slik starter boka Jeg er dyret. Fortellinger om norsk natur. Ole Mathismoen, anerkjent journalist og forfatter av artikler og bøker om natur og klima, har laget en stor og praktfull bok om norsk natur. Her er tekster om hvordan arter forsvinner sakte, men sikkert, nærmest uten at vi merker det. Vi kan glede oss over fuglelivet en tidlig morgen i skogen. Men for en del år siden var det altså mange flere som sang sine triller.

«Boka er en advarsel, og et håp. Teksten er alvoret. Bildene er håpet.» For bildene i denne boka viser oss dyrelivet som vi skal ta vare på. Og bildene er altså plukket fra øverste hylle. Det er bare å bla og nyte bilder av hvilende og svømmende hvalross, ugle med mus i nebbet (et skikkelig blinkskudd!), fjellrever, bjørner og gapende snøspurvunger. Blant annet. Mathismoen skriver lunt og fint, uten å heve pekefingeren for mye. Han skriver om egne opplevelser, for eksempel når han slår seg ned på en benk ved Østensjøvannet i tjukke drabantby-Oslo og lar seg underholde av toppender og kvinender, knoppsvaner og andre arter som bygger reir og herjer rundt. Han påpeker at i dette naturreservatet er det observert 223 fuglearter, og at hele åtte arter av flaggermus flakser rundt om natta.

Mathismoen er opptatt av klima, og denne boka forteller hvordan alt henger sammen med alt. Hvorfor det er krise å grave og grøfte opp myrer. Hvorfor temperaturen øker raskere i nord enn andre steder. Han skriver om naturkrisen og hvordan vi raserer naturen som vi er så avhengig av.

Jeg er dyret. Fortellinger om norsk natur er en praktbok med bilder som forbløffer og gir begeistring. Og forfatteren skriver innsiktsfullt om hvorfor norsk fauna er truet. Dette er en bok som motiverer!

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
487
ISBN
9788202803643
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Jeg er dyret
Format
26 x 20 cm
Nr
8221391

Om forfatteren

Ole Mathismoen har arbeidet som politisk journalist, kommentator, korrespondent og nyhetsjournalist i Aftenposten siden 1984, med miljø-, natur- og klimaspørsmål som spesialområde fra 1987. Han har tidligere gitt ut 13 bøker om natur, klima og miljø.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jeg er dyret:

Blå

Maja Lunde
Nedlastbar lydbok 
139,- 169,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Hageboka

André Strömqvist
Innbundet 
409,- 449,-
 

Reven

Andreas Tjernshaugen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv