Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Gjerningsmann

«Denne bokens mest umistelige kvalitet: miljøskildringene og observasjonene som følger av at Millehaugen selv fører ordet, med en stemme som skifter i brå og interessante kast.»

Bjarne Riiser Gundersen, Morgenbladet

«Dette er min historie, mitt livsløp. Jeg har sittet hele mitt voksne liv i fengsel og er domfelt for flere svært alvorlige forbrytelser, og i denne boka vil jeg fortelle om en rekke brutale voldshandlinger. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

«Dette er min historie, mitt livsløp. Jeg har sittet hele mitt voksne liv i fengsel og er domfelt for flere svært alvorlige forbrytelser, og i denne boka vil jeg fortelle om en rekke brutale voldshandlinger. Jeg vet hvor fort livet vender, det tar bare brøkdelen av et sekund. Du vet det ikke da, men den hendelsen, enten du er offer, etterlatt eller gjerningsmann, vil følge deg resten av livet.»

STIG MILLEHAUGEN (f. 1969) er domfelt for en rekke ran, gisseltakinger og to drap. Han har vært fengslet i 35 år, noe som gjør ham til den lengst sonende i Norge. I 2012 ble han idømt lovens strengeste straff på 21 års forvaring for drapet på Mohammed «Jeddi» Javed. Tiden i forvaring har han i hovedsak de siste årene brukt på å lese og skrive. Dette er hans historie, skrevet av ham selv.

Detaljer

Forlag
Forlaget Press
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
208
ISBN
9788232805761
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Gjerningsmann
Format
21 x 15 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«Denne bokens mest umistelige kvalitet: miljøskildringene og observasjonene som følger av at Millehaugen selv fører ordet, med en stemme som skifter i brå og interessante kast.»

Bjarne Riiser Gundersen, Morgenbladet

«Det er en drivende god bok. Den er velskrevet og tar for seg historien fra start til slutt. Det er interessant å se hvordan ting utvikler seg gradvis fra å begynne med å stjele BMX-sykler til ran.»

Johnny Brenna, TV2

«Gjerningsmann» viser at Millehaugen har visse talenter når det gjelder skriving. Han fører et lettfattelig språk, krydret med litt kriminell sjargong og enkelte ord og uttrykk hentet fra østkantdialekten i Groruddalen. Et levende og direkte språk.»

Inge D. Hanssen, Aftenposten

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gjerningsmann:

I full fyr

Monika Nordland Yndestad
Nedlastbar lydbok 
99,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fengslet

Andreas Ribe-Nyhus
Innbundet 
363,- 399,-
 

Jakten

Linda Klakken
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv