Født til å fly

fuglekroppens form og funksjon

Født til å fly - fuglekroppens form og funksjon er en bok som først og fremst gir kunnskap om hvordan en fugl er konstruert og hvordan fuglekroppen fungerer. Fuglene er en biologisk suksess. De er fjærkledte, flygende dinosaurer med et levesettsom er tilpasset utnyttelsen av spredte resurser. Les mer

679,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Født til å fly - fuglekroppens form og funksjon er en bok som først og fremst gir kunnskap om hvordan en fugl er konstruert og hvordan fuglekroppen fungerer. Fuglene er en biologisk suksess. De er fjærkledte, flygende dinosaurer med et levesettsom er tilpasset utnyttelsen av spredte resurser. Variasjonen er stor.
Blant fuglene finner vi de landlevende virveldyrene som kan fly høyest, lengst og fortest, som kan dykke dypest, som er de raskeste og mest utholdende på to bein. Noen er fryktløse drapsmaskiner.
Den dominerende drivkraften i fuglenes evolusjon har vært å forbedre og opprettholde flygeevnen og å dra fordel av de mulighetene som den gir. Selv om de har mange enestående spesialiseringer, er fuglene en ganske ensartet gruppe i oppbygning og funksjon. De mest typiske trekk er derfor alltid så fremtredende at man aldri er i tvil om en fugl er en fugl.
Boka er rikt illustrert.
Geir Kåre Totland (f. 1948, dr.philos) er professor emeritus i virveldyrenes funksjonelle anatomi ved Institutt for biovitenskap, Universitet i Bergen.
Andreas Ludvig Steigen (f. 1946, cand.real) har vært førsteamanuensis i økologi ved Institutt for biovitenskap. Han også vært direktør ved Senter for miljø- og ressursstudier ved Universitet i Bergen og rektor og professor ved Universitet i Gambia.
Forfatterne benytter norsk fagterminologi og Født til å fly kan leses uten spesielle forkunnskaper. Totland og Steigen har også gitt ut læreboken Dyreriket - en zoologisk reise (2021). For begge forfatterne har undervisning og formidling vært sentralt i deres virksomhet. .

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
276
ISBN
9788245047936
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Født til å fly
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Født til å fly:

Fuglefryd

Anne Havåg Holter-Hovind
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sult

Martin Ernstsen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Gift

Alexander L. Kielland
Paperback 
139,- 199,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv